Cât timp trebuie păstrată, de fapt, lumânarea din noaptea de Înviere

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

În jurul lumânării din noaptea de Înviere s-au țesut numeroase tradiții, iar preoții susțin că aceasta are o încărcătură spirituală extrem de mare.

După slujba de Înviere, credincioșii ortodocși se retrag către locuințe ducând Sfânta Lumină în fiecare casă din România, însă lumânarea care este aprinsă în noaptea în care se celebrează Învierea Mântuitorului joacă un rol crucial în datinile religioase ortodoxe, scrie Realitatea.

Mulți credincioși nu știu însă cât timp se păstrează această lumânare și care este încărcătura spirituală pe care o poartă.

Potrivit preoților, ea ar trebui să fie arsă câte un pic în toată Săptămâna Luminată.

Se crede că lumânarea din noaptea de Înviere are capacitatea de a alunga toate energiile negative din casă, mai ales dacă este așezată în fața unei icoane. Totodată, clericii mai recomandă ca oamenii să o aprindă atunci când trec printr-un moment dificil. 

Lumânarea din noaptea de Înviere are puteri vindecătoare, astfel că ar trebui aprinsă atunci când un membru al familiei este bolnav, potrivit altor preoți.

Prin urmarea, lumânarea din noaptea de Înviere ar trebui păstrată cu sfinţenie tot timpul anului şi aprinsă ori de câte ori este necesar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel