Cât rău faci dacă mănânci avocado. Ipocrizia „planetei vegane”

Fotografie de la Foodie Factor: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/avocado-dulce-culori-nuan-e-557659/
Fotografie de la Foodie Factor: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/avocado-dulce-culori-nuan-e-557659/

Mâncatul de avocado în cantități moderate nu duce la poluarea planetei în sine. Cu toate acestea, producția și comercializarea de avocado pot avea un impact asupra mediului.

Agricultura de avocado poate duce la defrișarea pădurilor tropicale și la pierderea habitatelor naturale pentru a face loc plantațiilor de avocado. De asemenea, aceasta poate necesita cantități semnificative de apă pentru irigare, ceea ce poate contribui la scăderea nivelurilor de apă subterană în anumite zone.

Transportul de avocado, factor de poluare mai mare decât... consumul de carne. Capitalismul face ca azi carnea să fie mai ieftină decât legumele

Avocado este transportat pe distanțe lungi pentru a ajunge în magazinele din întreaga lume. Transportul pe distanțe lungi poate avea un impact semnificativ asupra emisiilor de gaze cu efect de seră.

Utilizarea excesivă a pesticidelor și fertilizatorilor în agricultura de avocado poate duce la poluarea solului și a apelor subterane. Consumul de avocado în mod moderat nu poluează planeta în mod direct, dar este important să fim conștienți de impactul producției și comercializării acestui aliment asupra mediului.

Medicul Mihaela Bilic desființează avocado

Medicul Mihaela Bilic desființează avocado și spune că acesta este sănătos pentru oamenii, de exemplu, din America de Sud, dar românii ar trebui să mănânce mai puțin. Copiii noștri au ajuns să mănânce mai des avocado, fructul pasiunii, ananas și goji, decât pere, gutui, vișine sau merișoare. Avocado are un conținut ridicat de grăsimi. O singură bucată are 350 de calorii! 

Cererea globală pentru avocado a crescut semnificativ, iar industria alimentară și marketingul au jucat un rol în promovarea acestui fruct/legumă

Medicul Mihaela Bilic a spus că atunci când vorbim despre avocado vorbim despre o întreagă industrie și o adevărată isterie. Unele păduri tropicale au fost defrișate pentru a face loc plantațiilor de avocado, ceea ce poate avea un impact negativ asupra mediului. 

„Avocado este sănătos pentru oamenii din America de Sud. Faza cu avocado a fost o făcătură la nivel de marketing și la nivel de industrie alimentară pentru a crește profitul și comerțul din țările care produceau avocado. Practic da, ne-au prostit. Acum a devenit o adevărată industrie. Se taie păduri pentru a fi cultivat avocado. Este o isterie generală. Toată lumea mănâncă avocado. Noi nu avem nevoie de avocado în fiecare zi. Poate și el să facă parte dintr-o dietă diversificată, dar nu ne culcăm și ne trezim cu avocado! Nu este ok. În plus, are multe grăsimi. Un avocado are 350 calorii!”, a zis Mihaela Bilic la PRO TV.

VEZI ȘI: Am întâlnit o Greta Thunberg bătrână, la Mega Image, text de Val Vâlcu: 

„Am fost vineri la Mega Image...


O hipsteroaică la vreo 30 de ani, ținută casual (personal style and comfort combined with elegance), dar cu note șpanchii, pentru personalizarea vestimentației, își umple coșul raw-vegan în așa-numitul Concept Store. Avocado e din Peru, sau din Chile, întreabă? Poate nu s-o lega smoothie, dacă e din Peru, poate doamna boicotează regimul din Chile, criminalii ăia care au reprimat protestele din Santiago. Cine știe... Ghimbirul e bio, se vede pe el”. (...) La casa de marcat, mă reîntâlnesc cu doamna: pune coșul aproape plin pe tejghea și întreabă cu reproș casiera: pungi biodegradabile de ce nu aveți? (...) Greto, dacă îți pasă de planetă, iarna mănânci gogonele și salată de ridichi, nu mangustan și kumquats, cărate cu avionul 7000 de kilometri, peste ocean”, a scris Val Vâlcu. Citiți continuarea aici - https://www.dcnews.ro/am-intalnit-o-greta-thunberg-batrana-la-mega-image_722400.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel