Cât de periculos este oxigenul folosit în secțiile Covid. Ing. Anton Heresu, expert în instalații: Omul arde ca o torță, ca un om îmbibat cu benzină

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Ing. Anton Heresu, expert în instalații, a explicat cât de periculos este oxigenul folosit în secțiile Covid și de ce în astfel de locuri incendiile sunt devastatoare.

"Toate spitalele din România au stocatoare de oxigen. Să vă spun cum e fenomenul cu acest oxigen. Deci, în timp ce oamenii primesc oxigen la mască, ei mai ridică masca, se duc până la veceu sau mănâncă și lasă masca și oxigenul intră în cameră în timpul ăsta și se împrăștie. Se îmbibă cu oxigen totul, haine, saltele, mobilier, tot.

Oxigenul se îmbibă în toate acele obiecte. Oxigenul nu arde, dar reține arderea, fac o paranteză, la un grătar dacă suflați aer ați văzut că imediat izbucnește flacăra, și acolo este doar aer, nu e oxigen pur. În momentul în care apare o flacără, de la o brichetă, de la o aerotermă, de la un scurtcircuit, în momentul ăla tot ia foc instant. Deci toate hainele de pe pacienți se aprind. E nevoie de doar câteva secunde ca să aibă arsură un om îmbrăcat. Omul arde ca o torță, ca un om îmbibat cu benzină.", a explicat inginerul Anton Heresu la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel