Castelul Peleş. Casa Regală a prelungit contractul de închiriere

Castelul Peleș
Castelul Peleș

Contractul de închiriere a Castelului Peleş a fost prelungit cu o lună, a afirmat  ministrul Culturii, Daniel Breaz care a precizat că sunt plănuite noi întâlniri cu reprezentanţii Casei Regale pentru a ajunge la o concluzie în această problemă.

"Contractul de închiriere a Castelului Peleş a fost prelungit pentru încă o lună cu Casa Regală. Vom vedea ce vom face în luna iulie, ce discuţii vom avea şi sperăm să găsim acolo o soluţie cât mai rapidă", a afirmat ministrul Culturii, Daniel Breaz, potrivit Mediafax.

Ministrul a mai declarat că se ia în calcul şi cumpărarea Castelului, „doar că nu depinde de noi, dar vom mai avea întâlniti cu reprezentanţii Casei Regale, şi vom ajunge la o concluzie".

Ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz, afirma în luna iunie că statul român vrea să cumpere Castelul Peleş din Sinaia, dar propunerea financiară trebuie să vină de la Casa Regală, din partea căreia trebuie să existe şi o disponibilitate de a-l vinde.

Vezi și: Ministrul Culturii, veste proastă pentru Ion Caramitru, în direct, la Antena 3: Apar SURPRIZE

"Pot să vă spun că, în momentul de faţă, noi suntem chiriaşii castelului respectiv, pentru că este acolo Muzeul Peleş, un muzeu extraordinar. Vom negocia din nou cu Casa Regală, pentru că expiră la data de 30 iunie contractul de închiriere, vom prelungi acel contract, poate vom avea şi o ofertă, o propunere din partea Casei Regale, de vânzare, nu ştiu mai multe detalii. Singurul lucru pe care îl vom face, vom rediscuta în primul rând oferta de închiriere, de prelungire a acestui contract, pentru că e normal ca acel muzeu să funcţioneze acolo, iar operele de artă expuse să poată fi vizitate de toţi cei care doresc", a explicat Breazla jumătatea lunii iunie.

În cazul scoaterii la vânzare a castelului Peleş, statul român are drept de preemţiune.

Vezi și: EXCLUSIV „Povestea Castelului Peleş". Lansare Regală la Ateneul Român

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel