Casa Regală reacționează după ce Regele Mihai a pierdut procesul cu ANAF

Directorul Casei Majestăţii Sale Regelui Mihai, Ion Tucă, a afirmat vineri că, deşi a fost achitată suma cerută de ANAF, regele va dovedi în instanţă că aceasta nu trebuia solicitată iar ANAF va plăti dobânzi. 

Ion Tucă a subliniat: "Sigur că în momentul în care dânşii vor fi obligaţi de către instanţă să restituie sumele, trebuie să se gândească şi la dobânzile pe care trebuie să le achite Majestăţii Sale Regele".

Regele Mihai a cerut de la ANAF în data de 10 iunie suma care este pretinsă de organele fiscale pentru a face plata întregii sume, care a fost achitată integral în aceeaşi zi, plătindu-se 4.042.348 de lei. El a precizat că "după aceea s-a mai primit de la ANAF, probabil prin refacerea unor calcule, o sumă infimă care ar fi de regularizat".

"Cert este că doamna judecător a decis că se respinge suspendarea executării sumei constituită ca şi diferenţă de plată, pe care noi n-o recunoaştem ca fiind datorată, şi este deschis un proces pe rol pentru a demonstra că sumele, chiar dacă sunt achitate de Majestatea Sa Regele, nu sunt datorate ANAF. Procesul, care are în vedere discutarea pe fond a naturii obligaţiei, nu are încă un termen de judecată. Probabil că se va judeca după vacanţa judecătorească", a precizat Ion Tucă, pentru Agerpres.

[citeste si]    

"Practic, prin plata pe care noi am efectuat-o, de bună credinţă, am vrut să arătăm că avem un comportament civic şi ne supunem acestei dorinţe a ANAF de a face plata, chiar dacă nu este datorată. Considerăm că judecătorul pe fond trebuie să decidă dacă există sau nu datorată suma. Repet, noi am vrut să plătim înainte să decidă instanţa, dacă este sau nu datorată suma", a adăugat Ion Tucă.

Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri cererea depusă de regele Mihai prin care acesta contesta obligaţiile fiscale către bugetul de stat, stabilite de ANAF, în cuantum de 4,1 milioane de lei. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Regele Mihai a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti prin care contesta obligaţiile fiscale către bugetul de stat. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri





Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy