Casa președintelui peruan, verificată de guvern în legătură cu o colecție nedeclarată de ceasuri Rolex

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Imaginile televizate au arătat cum echipa guvernamentală a folosit un baros pentru a efectua raidul la reședința Dinei Boluarte din capitala Lima, Peru.

Dina Boluarte, președintele peruan, este investigată pentru că deține o colecție nedeclarată de ceasuri de lux de când a venit la putere, în iulie 2021, ca vicepreședinte, iar apoi ca președinte, în decembrie 2022.

Inițial, Boluarte a susținut că deține cel puțin un Rolex ca fiind o posesie dobândită de mult timp prin "câștiguri personale" încă de la vârsta de 18 ani, îndemnând presa să nu se intereseze de chestiuni personale.

Dar procurorul general Juan Villena a declarat că președintele avea obligația de a prezenta rapid trei ceasuri Rolex pentru anchetă, avertizând cu eliminărea sau distrugerea acestora.

El a criticat-o pe Boluarte după ce aceasta a cerut amânarea cu două săptămâni a venirii sale în fața unui tribunal.

Boluarte a fost acuzată că și-a contrazis promisiunea anterioară de a vorbi sincer în fața procurorilor, exacerbând o nouă criză politică care a apărut în urma posesiei inexplicabile de Rolex-uri.

Mii de persoane au protestat în capitala Peru având altercații cu poliția

Peru a fost afectat de tulburări politice în ultima vreme, atingând un punct culminant în decembrie 2022, când avocata de stânga Boluarte a depus jurământul.

Predecesorul ei, Pedro Castillo a fost destituit și arestat în aceeași zi, în urma tentativei sale de dizolvare a Congresului pentru a evita un proces de destituire, care a fost condamnată pe scară largă.

Mii de persoane au protestat în capitala Peru având altercații cu poliția. Ei au cerut ca Boluarte să părăsească funcția, ceea ce a dus la moartea a 55 de persoane.

Protestele au scos în evidență diviziunile profunde dintre elita urbană a țării, care locuiește în mare parte în Lima, și sudul țării, majoritar indigen.

După mai bine de un an, criticii acuză guvernul că a devenit din ce în ce mai autoritar, în timp ce acesta respinge cererile de alegeri anticipate și lucrează la legi care ar putea submina independența sistemului judiciar din Peru, conform Sky News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel