Casa lui Toader, vandalizată. Mesajul lui Bădălău înainte de vot

Niculae Bădălău a transmis un ultim mesaj înainte de turul II al alegerilor prezidenţiale şi a anunţat că, deşi România este scindată, se aşteaptă la o prezenţă mai bună la vot în turul II. Fostul ministru a declarat şi că democraţia înseamnă prezenţa mai multor partide şi a adus în discuţie cazul vandalizării casei lui Tudorel Toader. 

"Cetăţenii judeţului Giurgiu au arătat că au maturitate şi înţelepciune politică şi au apreciat activitatea Guvernului dându-ne votul în turul unu al alegerilor prezidenţiale. În mare parte am avut o campanie civilizată, am discutat cu absolut toate organizaţiile noastre, oamenii sunt mobilizaţi. La primul tur a fost o campanie civilizată, au fost şi unele pretinse abuzuri, mai ales la transportul persoanelor vârstnice. E legal, trebuie aduşi oamenii în vârstă dacă nu au cu ce, oamenii trebuie să se mobilizeze şi să-i aducă, nu e o infracţiune, nu e o contravenţie şi se poate întâmpla asta, ca vârstnicii sau cei cu afecţiuni locomotorii să fie aduşi la vot. (...) Românii nu au reuşit să aibă o dezbatere între cei doi candidaţi, domnul Iohannis nu şi-a dorit-o în niciun fel. E o lipsă de respect faţă de cetăţean pentru că, în fond, mi-aş fi dorit o dezbatere, să văd problemele şi mai ales să văd ce urmează să facă domnul preşedinte Iohannis în următorii cinci ani, care e viziunea faţă de politica internă şi externă. Pe fond, am avut o campanie searbădă, eu mi-aş fi dorit o luptă de idei între cei doi candidaţi", a declarat Niculae Bădălău, conform Agerpres.

Casa lui Tudorel Toader, vandalizată

El spune că după această campanie va fi foarte greu 'să reunim sau să unim din nou România'.

"România, totuşi, e ruptă în două, am auzit de un caz, la Iaşi, unde i-au vandalizat casa, i-au scris pe casă fostului ministru al Justiţiei. Poporul acesta trebuie să rămână unit. Democraţia înseamnă mai multe partide, nu partidul meu, pe care îl agreez eu. Le mulţumesc cetăţenilor care au mers la vot. Eu sper ca judeţul să se mobilizeze mai bine, pentru că am avut un procent destul de mic ca prezenţă de vot, am discutat cu absolut toţi preşedinţii de organizaţii, sper să se mobilizeze mai bine şi să invite oamenii la vot. Dezbaterea asta nu era pentru noi, era pentru poporul român, pentru că principalul sistem de informare e presa. Asta înseamnă democraţia. În fine, poate că domnul Iohannis va accepta invitaţia doamnei Dăncilă, la discuţii, luni!", a încheiat Niculae Bădălău.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, în judeţul Giurgiu candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a obţinut 42,8% din voturile alegătorilor, iar candidatul PNL, Klaus Iohannis, 30,49%. Numărul cetăţenilor cu drept de vot a fost de 222.293 şi s-au prezentat la vot 115.828, respectiv 52,10% din alegători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel