Casă din Vâlcea, mistuită de flăcări din cauza unui FULGER

Casă din Vâlcea, mistuită de flăcări din cauza unui FULGER / Foto: Pixabay
Casă din Vâlcea, mistuită de flăcări din cauza unui FULGER / Foto: Pixabay

O casă din Vâlcea a ars ca o torță după ce a fost lovită de un fulger.

O casă din comuna vâlceană Tetoiu a ars ca o torță după ce a fost lovită de un fulger, transmite Realitatea Plus. Incendiul a izbucnit în această dimineață, la ora 5:13, din cauza unui fulger.

La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de stingere. După mai bine de 3 ore, pompierii au reușit să stingă incendiul. Din primele informații, se pare că au ars structura din lemn a acoperișului pe circa 60 mp, tavanul, dar și bunurile aflate la mansardă.

„Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma producerii unei descărcări electrice din atmosferă”, anunță ISU Vâlcea.

VEZI ȘI: Furtunile puternice au făcut prăpăd în țară. Acoperișuri smulse, copaci doborâți și mașini distruse - VIDEO

Se schimbă vremea! COD GALBEN și COD PORTOCALIU de FURTUNI

ANM a emis COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru intervalul 18 august, ora 10:00 – 19 august, ora 08:00.

”Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. Astfel de fenomene vor fi pe parcursul zilei de miercuri (18 august) în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și în nord-estul Olteniei, iar în noaptea de miercuri spre joi (18/19 august) și în Dobrogea. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp.” anunță meteorologii. 

A fost emis și COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată în intervalul 18 august, ora 14:00 – 19 august, ora 06:00. 

”În intervalul menționat, în nordul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70...90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și izolat 50...70 l/mp.” arată alerta de COD PORTOCALIU. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel