Carrefour a RETRAS de la vânzare un sortiment de pipote de pui. Produsul este CONTAMINAT cu Salmonella - FOTO în articol

Carrefour a retras de la vânzare un sortiment de pipote de pui, contaminat cu Salmonella.

Carrefour a retras de la vânzare produsul “Pipote de pui 500 G” livrat de societatea Copanex SRL, ca urmare a prezenței Salmonella Enteritidis în produs, transmite Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

“Vă informăm că societatea Copanex SRL a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului “Pipote Pui 500G ”, ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella Enteritidis în produs. Retragerea de la comercializare se aplică produselor: Pipote Pui 500G Copanex, Cod EAN: 7896589533311, Lot/DLC: 080921/15.06.2022″, se arată în anunţ.

Persoanelor care deţin produse din acest lot li se recomandă să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat, se precizează în informarea ANSVSA.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. ANSVSA avertizează că salmonella poate provoca afecţiuni grave stomacale sau intestinale (salmoneloza).

Peste 60 de tone de carne de pui cu salmonella, descoperite în mai multe magazine din țară

Peste 60 de tone de carne de pui contaminată cu salmonella au fost descoperite de inspectorii ANSVSA, în mai multe magazine din țară, transmite Pro Tv.

Analizele de laborator au arătat că salmonella enteritidis, o bacterie periculoasă pentru organism, era prezentă în pulpe și pipote de pui congelate. Carnea a fost importată din Polonia și a ajuns în fabrici de procesare și în multe magazine. Cea mai mare cantitate a fost găsită în două dintre lanțurile de hypermarketuri.

"Avem peste 60 de tone de carne de pasăre contaminată retrasă de la raft.", a spus Mihai Ponea, vicepreședinte ANSVSA.

Întrebat dacă există situații în care această marfă a apucat să se duca către consumator Mihai Ponea a precizat: "Există situații în care avem 500 de kg, apoi încă 500 de kg care au fost comercializate către consumatorul final. Să ne asiguram că tratam termic foarte bine carnea de pasăre pentru că prin tratament la peste 70 de grade, câteva minute, această bacterie se distruge". Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel