Carmen Franco, fiica dictatorului Francisco Franco, a murit

Doliu
Doliu

Carmen Franco, unica fiică a dictatorului spaniol de extrema dreaptă Francisco Franco, a murit la Madrid la vârsta de 91 de ani, au anunţat vineri biografa şi unul dintre nepoţii ei, citaţi de AFP.

"Dumnezeu a luat-o pe Man", a anunţat nepotul ei Louis Alphone de Bourbon pe contul lui de Instagram, folosind porecla lui Carmen Franco într-un mesaj care însoţeşte o fotografie a ei.

"A murit în reşedinţa ei din Madrid", a confirmat biografa Nieves Herrero într-un articol publicat în cotidianul El Mundo.

Carmen Franco a anunţat în acest an că suferea de un cancer în fază terminală.

Carmen Franco Polo a fost preşedintele de onoare al Fundaţiei Naţionale Francisco Franco, înfiinţată pentru a celebra personalitatea generalului Francisco Franco, decedat în 1975 după ce s-a aflat la putere timp de 36 de ani.

Până anul trecut, când Carmen a ieşit dintr-o biserică după o slujbă în memoria părintelui ei, participanţii la astfel de reuniuni făceau încă salutul fascist în curtea bisericii, aflată în centrul Madridului.

"Istoria trebuie să îl judece pe tatăl meu, nu eu", s-a justificat ea în acest an în epilogul unei biografii romanţate - ce a fost autorizată - scrisă de Nieves Herrero.

"Când mi se spune că a fost un dictator, nu neg, dar asta nu-mi place, pentru că acest termen este folosit adeseori ca o insultă, în timp ce mie nu mi se pare atât de grav", a adăugat Carmen Franco, care a apărat întotdeauna - într-o manieră discretă - activitatea tatălui ei.

Carmen Franco, căreia regele Juan Carlos I i-a decernat titlul de ducesă de Franco, a avut şapte copii şi numeroşi nepoţi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel