Carles Puigdemont. Madridul cere arestarea fostului lider catalan în Danermarca. Motivul

Procuratura spaniolă a anunţat că va cere arestarea fostului lider catalan Carles Puigdemont în cazul în care acesta va călători, luni, din Belgia în Danemarca, relatează Reuters.

În 2017, Curtea Supremă din Spania a emis un mandat internaţional de arestare pe numele lui Puigdemont, care a fost ulterior retras pentru a evita o decizie a autorităţilor belgiene de a-i acorda azil politicianului catalan.

Carles Puigdemont se află în exil autoimpus la Bruxelles de când a fost destituit de către guvernul central de la Madrid din funcţia de şef al executivului Cataloniei.

Universitatea din Copenhaga a anunţat, vineri, că Puigdemont va participa la un eveniment organizat de către departamentul pentru ştiinţe politice, intitulat "Catalonia şi Europa, la o răscruce pentru democraţie? Dezbatere cu Carles Puigdemont".

Avocatul fostului lider al guvernului regional din Catalonia a declarat că riscurile privind arestarea clientului său în Danemarca sunt "ridicate", dar consideră că autorităţile daneze nu vor pune în aplicare un mandat de reţinere.

Procuratura din Copenhaga a anunţat că va analiza evoluţia acestei situaţii, fără a oferi informaţii suplimentare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel