Carles Puigdemont cere eliberarea miniștrilor catalani

Joi, 2 noiembrie, Carles Puigdemont a cerut eliberarea celor opt foști miniștri regionali arestați preventiv, transmite AFP.

Într-un mesaj transmis de televiziunea regională catalană, care a precizat că Puigdemont se află în continuare în Belgia, șeful executivului provincial dizolvat de guvernul Spaniei a declarat: "Ca președinte al guvernului legitim al Cataloniei, cer eliberarea consilierilor (miniștrilor - n.r.) și a vicepreședintelui Oriol Junqueras".

Amintim că un judecător spaniol a dispus, joi, plasarea în arest preventiv a fostului vicepremier catalan Junqueras și a șapte dintre miniștrii fostului executiv al provinciei. După ce Catalonia și-a proclamat independența față de Spania, aceștia au fost acuzați de autoritățile de la Madrid de rebeliune, răzvrătire și deturnare de fonduri. Același magistrat a decis judecarea în stare de libertate, pe o cauțiune de 50.000 de euro, a unui singur ministru catalan, Santi Vila, care a demisionat înaintea votării declarației de independență și a cerut atunci separatiștilor catalani să poarte un dialog cu guvernul spaniol.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel