Carles Puigdemont arestat. Reacție dură pe străzile Barcelonei

Străzile Barcelonei s-au umplut, duminică,  de mii  de manifestanţi, care purtau drapele  separatiste catalane,  după arestarea în Germania a fostului lider al Cataloniei, Carles Puigdemont, cerută de justiţia spaniolă, transmite AFP.

Apelul unui grup separatist radical, Comitetele de Apărare a Republicii, a dus la adunarea militanţilor pe celebrele străzi din centrul Barcelonei, strigând "Libertate pentru prizonierii politici" sau "Puigdemont, preşedintele nostru".

Carles Puigdemont a fost arestat duminică la frontiera dintre Danemarca şi Germania, pe baza unui mandat de arestare emis de Spania. El a fost reţinut în momentul în care a trecut graniţa în Germania dinspre Danemarca, în drumul său spre Belgia, unde fugise de autorităţile spaniole.

[citeste si]

El a fost oficial inculpat vineri pentru 'rebeliune', un delict pasibil de 30 de ani de închisoare, alături de 12 lideri separatişti.

În marşul lor, protestatarii au trecut şi prin faţa clădirii Delegaţiei Comisiei Europene din Barcelona, strigând "Această Europă este o ruşine!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel