EXCLUSIV  Care este preţul "corect" al energiei electrice. George Vişan (Transelectrica) explică

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

George Vişan, Director al Direcției Piețe de Energie - Transelectrica, a vorbit despre proiectele în care este implicată compania, dar şi despre ce înseamnă preţul "corect" al energiei electrice. 

George Vişan, Director al Direcției Piețe de Energie - Transelectrica, a participat, vineri, la dezbaterea online Energy Forum: Liberalizarea pieței de energie și gaze: Consumatorul final, între agenda publică și planurile companiilor, în cadrul căreia a vorbit despre proiecte în care compania este implicată dar şi despre efectele pe care le vor avea investiţiile şi programele viitoare.

"Vă spun care este preţul corect al energiei electrice. Iar asta e o definiţie valabilă în Uniunea Europeană: este preţul aproape de momentul livrării. (...) Într-un sistem interconectat şi într-o piaţă unică europeană, preţul final al energiei electrice, la consumatorul final, cuprinde în funcţie de statul mediu şi alte taxe, impozite şi aşa mai departe. Noi vorbim de preţul pur al energiei electrice care are tendinţa naturală de a se egaliza în Uniunea Europeană, iar asta depinde foarte mult de capacitatea între statele membre de transport al energiei electrice.

Facem ce trebuie, avem iniţiative, formăm piaţa, creăm condiţii şi dăm şanse – ca să fie lucrurile foarte bune de la început. Avem un rol integrator. De asemenea, avem responsabilitatea de a crea o piaţă unică europeană – noi şi operatorii de piaţă", a explicat, în cadrul dezbaterii, George Vişan.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel