EXCLUSIV  Care e ambiția PSD în viitorul Parlament European. Victor Negrescu: Mulți nu credeau în această schimbare / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Europarlamentarul Victor Negrescu a vorbit despre „ambițiile“ PSD în viitorul Legislativ de la Strasbourg.

Victor Negrescu, unul dintre candidații PSD la alegerile europarlamentare, a fost prezent, miercuri, 22 mai, la emisiunea DC Votez, la DC News, unde a spus care sunt ambițiile social-democraților în viitorul legislativ european.

„Noi ne axăm pe nevoile pe care le au cetățenii, de a crește economia europeană și a crește nivelul de trai. Asta e principala noastră ambiție în viitorul mandat din Parlamentul European.

În sensul acesta există o corelarea între ambițiile noastre, ale Partidului Social Democrat, și ambițiile pe care le are familia noastră politică la nivel european. Oamenii vor să vadă că Europa le aduce un plus în viața de zi cu zi și veniturile vor crește“, a spus Victor Negrescu.

CITEȘTE ȘI        -      EXCLUSIV  România, în Schengen. Negrescu, dezvăluiri de la Bruxelles: Cine sunt românii care se aliază cu cei care ne înjură țara. ”Vor să ne dea afară din UE, să ne taie banii europeni”

Foto: Agerpres

„Mulți nu credeau în această schimbare pe care o putem produce“

„Am fost activi promotori ai introducerii salariului minim european. Încă din anul 2020, eu am inițiat o petiție semnată de zeci de mii de români, pentru a susține crearea acestui salariu minim european. La momentul respectiv, mulți nu credeau în această schimbare pe care o putem produce. Președintele Marcel Ciolacu și liderii principalelor platforme sindicale, au fost primii care au semnat atunci.

Salariul minim european înseamnă crearea unui mecanism de creștere predictibilă a salariului minim, raportată la salariul mediu și la productivitate, dar scopul este ca, ușor-ușor, pentru muncă egală să avem un venit egal. Astăzi avem, din nefericire, un inginer care lucrează în România și primește un salariu de cinci ori mai mic decât dacă ar presta aceeași activitate în Germania sau Belgia. Nu este normal, pentru că acele companii au profit de pe urma muncii pe care o prestează angajatul în România.

Vrem să ajungem la o egalizare a veniturilor la nivel european și începem cu salariul minim“, a mai zis Victor Negrescu.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Florin Roman și Dan Vîlceanu, bătaie în Parlament. Victor Negrescu: Unii pot spune că Florin Roman a fost cel agresat. De fapt... VIDEO

Partidul Social Democrat - Alianta PSD-PNL CMF: 41240002

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel