EXCLUSIV  Cardurile, pericole ascunse. Profesorul Hâncean: Analizează în spatele ușilor

Conf. Univ. Dr. Marian-Gabriel Hâncean a declarat la interviurile DC News care sunt problemele care se ascund în spatele utilizării cardurilor de la companiile private.

Conf. Univ. Dr. Marian-Gabriel Hâncean, de la Universitatea din București, a explicat ce se întâmplă atunci când utilizăm cardurile de la companiile private. Pe de altă parte, cercetătorul expert în analiza mediului on-line ridică o problemă gravă cu privire la transparența utilizării informațiilor personale chiar și în contextul în care utilizăm un banal card de farmacie. 

"Nu vor raporta rezultatele"

"Marile companii, să zicem cele din industria farmaceutică care pot furniza acele date pe care noi le furnizăm prin intermediul cardurilor de farmacie, analizează astfel de date însă undeva în spatele ușilor închise pentru că nimeni nu are acces la modul în care sunt analizate aceste date, la modelele de analiză, la rezultatele care se produc. Deci specialiștii care lucrează pentru Facebook, pentru compania farmaceutică, etc, nu vor raporta rezultatele acestei cercetări la conferințele de profil astfel încât comunitatea să vadă ce s-a analizat și așa mai departe. Sunt conferințe de profil ale serviciilor de intelligence, în mod categoric, dar aici este de înțeles de ce unele dintre aceste rezultate nu sunt făcute publice pentru că ele sunt mai degrabă o parte a muncii respective. Însă în toată discuția asta, ceea ce ar trebui să reținem, apropo de big data analysis, (...) este că rămâne de răspuns la întrebarea: În ce fel sunt utilizate aceste date din punct de vedere etic și modul în care această utilizare a datelor ne afectează?", a declarat profesorul Hâncean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel