Cardul Profesional European-2, un nou proiect în sprijinul șomerilor

Cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Cardul Profesional European-2, Instrument inovator de modernizare și eficientizare a activității SPO a fost lansat, acesta fiind dedicat ANOFM, a declarat Adrian Dragomir, managerul de proiect. 

"Obiectivul general al proiectului  este îmbunătățirea, creșterea calității, dar și a transparenței serviciilor de ocupare oferite de Serviciul Public de Ocupare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă", a declarat Adrian Dragomir.

"Ca beneficiu adiacent pentru șomeri se va avea în vedere îmbunătățirea calității serviciilor. Se va rezolva problema mobilității în sebsul în care șomerul nu se va mai prezenta la ANOFM pentru activitățile specifice lunare, acesta putând să aleagă aceste îndatoriri ale lui de acasă, on line. Este vorba despre viza lunară, care îi ocupa o bună perioadă de timp pentru acest lucru. Prin introducerea cardului într-un cititor, toate informațiile vor fi previzualizate de către agentul de ocupare nemaifiind nevoie să le introducă manual.

În afară de viză, mai este vorba despre formularele pe care trebuia să vină personal să le ridice de la agenție. Acum, cei interesați pot să le descarce și să le completeze de acasă".

Citește și: Un nou proiect pe piața muncii într-o perioadă dificilă

Potrivit managerului de proiect, Adrian Dragomir, "de beneficiile acestui proiect vor beneficia agenții de ocupare din cadrul ANOFM, dar ca și serviciu adiacent toți șomerii și persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă".

Partener al proiectului este SC Soft Business SRL, durata de implementare a proiectului fiind de 18 luni. Proiectul a demarat pe 6 ianuarie 2014 și se va încheia pe 5 iulie 2015, valoarea acestuia ajungând la peste zece milioane de lei. 

Pentru reușita proiectului se va alcătui un grup țintă care va fi format din cele 43 de Servicii Publice de ocupare, acestea urmând a fi utilate cu platforma self-service.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel