Un nou proiect pe piața muncii într-o perioadă dificilă- șomajul în rândul tinerilor

Un nou proiect al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a fost lansat, marți, în parteneriat cu IT System International. 

"A început în luna ianuarie și se va finaliza la începutul lunii iulie în anul 2015", a precizat managerul de proiect, Irina Perșa, în conferința de lansare. 

Proiectul este numit "DataProject Management System- Instrument de gestiune și monitorizare a proiectelor din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă" și este finanțat din fonduri europene, prin programul POSDRU 2007-2013. 

Eficiență și calitate pentru serviciile de ocupare 

Are obiectivul general de a îmbunătăți și crește calitatea și transparența serviciilor oferite de Serviciul Public de Ocupare (SPO).  Acest lucru poate fi posibil prin crearea unui sistem care să gestioneze și monitorizeze proiectele ANOFM, de care se vor ocupa 180 de persoane pregătite special în acest sens. Unul dintre obiectivele specifice este să crească vizibilitatea serviciilor publice de ocupare a forței de muncă prin campanii de promovare pentru a crește notorietatea SPO, astfel încât să crească și numărul de persoane care să apeleze la aceste servicii. În acest proiect vor fi implicate și 43 de agenții de ocupare. 

"În ceea ce privește rolul general al societății (n.r. IT System Internațional) în calitatea de partener este de a asigura suportul, resursele și know-how-ul în implementarea sistemului informatic DataPorject Management pentru îmbunătățirea sistemului managerial și informațional al Serviciului Public de Ocupare. Compania noastră participă la introducerea tehnologiei informatice prin implementarea unui instrument prin care să fie asigurat un registru electronic, care să cuprindă toate proiectele din portofoliul ANOFM", a declarat Elena Tănase, director IT System International. 

O perioadă complicată în ocuparea forței de muncă: tineretul șomer

Eugen Preda, consilierul președintei ANOFM, Cristiana Barbu, a declarat, în cadrul conferinței de presă: "Un asemenea proiect era mult așteptat. El răspunde unei necesități reale. În cadrul Agenției se discută mult despre nevoia de a gestiona mulțimea aceasta de proiecte la care este angajată Agenția. (...) Noi trecem acum printr-o perioadă în care problemele ocupării forței de muncă sunt parcă din ce în ce mai ample și mai complicate. În momentul de față, ne ocupă într-un mod cu totul special problema ocupării tineretului. Nu este o treabă ușoară, s-au elaborat strategii, planuri, care trebuie puse în operă și ANOFM are un rol important. Peste asta, vin sarcinile din nevoia de a implementa proiecte". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel