Cărbunaru: România este o țară sigură

Facebook Dan Cărbunaru
Facebook Dan Cărbunaru

România este o țară sigură, în care cetățenii ei ori și alți cetățeni care aleg să se adăpostească aici au parte de garanții de siguranță, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Dan Cărbunaru a declarat, miercuri, după ședința de Guvern, că România se bucură de toate garanțiile de securitate oferite de apartenența la NATO.

„Aliații noștri din cadrul NATO sunt alături de noi. Am văzut acest lucru inclusiv zilele trecute, atunci când președintele României, prim-ministrul au vizitat, alături de ministrul Apărării din Franța, baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, alături de sutele de militari din Alianţa Nord-Atlantică veniți să contribuie prin prezența lor la certitudinea oferită de garanția de securitate pe care orice stat membru NATO o are. Așadar, România este o țară sigură, este o țară în care cetățenii săi ori alți cetățeni care aleg - cum este cazul celor ucraineni - să se adăpostească în această perioadă dificilă poate să ofere garanții de siguranță atât pentru oameni, cât și pentru mediul de afaceri și pentru tot ecosistemul economic”, afirmă purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Potrivit acestuia, Guvernul face eforturi de a crește într-un ritm cât mai intens și cât mai sustenabil capacitatea României de a câștiga independența energetică, „România numărându-se printre statele europene care are aceste resurse și, prin mobilizarea lor, să atingem într-un timp cât mai scurt acest nivel de independență energetică”.

VEZI ȘI: Purtătoarea de cuvânt a MAE rus: Rusia nu a ameninţat niciodată NATO

Rusia nu a ameninţat niciodată NATO şi nici acum nu ameninţă Alianţa Nord-Atlantică, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care a adăugat că ţara sa trebuie să reacţioneze la 'cursul de confruntare' al NATO la adresa sa, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

"Nu vă fie frică, Rusia nu a ameninţat niciodată Alianţa"

'Nu vă fie frică, Rusia nu a ameninţat niciodată Alianţa şi nici acum nu o ameninţă. Dar Rusia nu poate să nu reacţioneze la cursul de confruntare al NATO faţă de ea', a afirmat Zaharova, citată de Interfax.

Consolidarea forţelor militare ale NATO pe flancul său estic, în urma a ceea ce Rusia numeşte o 'operaţiune militară specială' în Ucraina, este 'provocatoare prin însăşi natura sa' şi nu contribuie la asigurarea securităţii în Europa, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse.

Maria Zaharova a denunţat că 'descurajarea Rusiei a devenit din nou scopul principal al blocului nord-atlantic'

'În ultimele zile, Alianţa Nord-Atlantică şi-a sporit numărul grupurilor sale multinaţionale din Europa de Est, numărul avioanelor care participă la misiuni de patrulare etc', a afirmat Maria Zaharova, citată de Interfax, 'omiţând' să spună că NATO a luat toate aceste măsuri de întărire a flancului său estic după invadarea Ucrainei de către Rusia în cel mai mare conflict din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel