Caraş-Severin: Sute de tineri au trecut pragul Centrului Militar Judeţean, la Ziua Porţilor Deschise

Sute de copii şi tineri din Reşiţa au trecut, joi, pragul Centrului Militar Judeţean Caraş-Severin, pentru a-i cunoaşte pe militari şi pentru a le asculta poveştile, pentru a viziona filme documentare despre forţele armate, dar mai ales pentru a admira echipamentele din dotarea acestora, cu care au luptat în diverse teatre de operaţii.

"La sediul Centrului Militar Judeţean am organizat Ziua Porţilor Deschise, cu ocazia Zilei Armatei Române. Am invitat din toate liceele şi şcolile gimnaziale din Reşiţa şi din împrejurimi, pentru a vedea armamentul uşor de infanterie, echipamente militare de protecţie individuală. Tot cu acest prilej, tinerii au purtat discuţii cu militarii ce au participat la misiuni în teatrele de operaţii, cu elevi şi cu studenţi militari. De asemenea, a fost promovată oferta educaţională şi profesională a Ministerului Apărării Naţionale", a declarat adjutant principal Florin Cioca, subofiţer recrutor în cadrul Centrului Militar Judeţean Caraş-Severin, citează Agerpres.

Astfel, porţile instituţiei au fost deschise pentru toţi cei interesaţi să cunoască aspecte din activitatea şi misiunea Armatei Române, iar militarii le-au prezentat avantajele unei asemenea cariere.

Pe lângă armele din dotarea Armatei Române, elevii au putut afla informaţii direct de la militarii profesionişti, dar şi de la elevii şi studenţii care urmează studii la Academia Militară.

Tinerii au fost impresionaţi în special de arme, dar cele mai curajoase, care s-au arătat interesate de a îmbrăţişa o astfel de meserie, s-au arătat fetele.

Acţiunea face parte din seria de activităţi dedicate Zilei Armatei Române, care este sărbătorită, în fiecare an, la data de 25 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel