Caraş-Severin: Elevii şcolii din Târnova şi liceului din Bozovici, câştigătorii concursului de pompieri

Elevii Liceului Teoretic Eftimie Murgu din Bozovici şi cei ai Şcolii Gimnaziale din Târnova vor merge mai departe, în etapa interjudeţeană a concursului 'Cu viaţa mea apăr viaţa'. 

'La concursul cu tematică de protecţie civilă 'Cu viaţa mea apăr viaţa' - etapa judeţeană au participat 15 echipaje de gimnaziu şi opt de liceu. La gimnaziu, pe primele trei locuri s-au clasat Şcoala Târnova, Liceul Tehnologic 'Decebal' din Caransebeş şi Şcoala Gimnazială din Băuţar, iar la liceu pe primul loc s-a clasat Liceul Teoretic 'Eftimie Murgu' din Bozovici, Liceul Tehnologic 'Clisura Dunării' Moldova Nouă şi Liceul Teologic Baptist din Reşiţa.

Cei care s-au clasat pe primul loc vor participa la etapa interjudeţeană, care se va desfăşura pe data de 7 iunie, tot la Reşiţa, în aceeaşi locaţie', a declarat purtătorul de cuvânt al ISU 'Semenic' al judeţului Caraş-Severin, Elena Tarla. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al judeţului Caraş-Severin, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Crucea Roşie - filiala Caraş-Severin au organizat, miercuri, etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă 'Cu viaţa mea apăr viaţa', la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reşiţa.

Concursul are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi cuprinde trei probe, una teoretică, şi două practice, respectiv, transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat. Principalele obiective urmărite au constat în dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar, conştientizarea de către elevi a factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte şi asigurarea unei reacţii adecvate şi corecte în cazul unei situaţii de urgenţă, cu accent pe solidaritate şi implicare voluntară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel