Carantină de miliarde în Austria. Cât ar putea pierde țara din Alpi

Pexels
Pexels

Austria ar putea pierde miliarde de euro din cauza noii carantine instituite la nivel național. 

Ultimele eforturi ale Austriei de a reduce pandemia de coronavirus ar putea costa până la 1,2 miliarde de euro (1,35 miliarde de dolari) pe săptămână şi pot obliga circa 400.000 de angajaţi să intre în şomaj şi să fie subvenţionaţi de guvern, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax

Oficialii guvernamentali au declarat că evaluează consecinţele după ce Austria, economia de 380 de miliarde de euro, a devenit prima ţară din Europa de Vest care a reimpus măsurile de izolare. Restaurantele, muzeele şi magazinele care vând bunuri neesenţiale au fost forţate să se închidă luni pentru o perioadă iniţială de trei săptămâni.

Impactul economic total ar putea creşte cu până la 50% din cauza vânzărilor pierdute în perioada de obicei aglomerată dinaintea sărbătorilor de Crăciun. Participarea prevăzută la programul federal de locuri de muncă, în baza căruia Austria plăteşte o parte din salariile lucrătorilor forţaţi de pandemie să-şi reducă orele, reprezintă o creştere de patru până la cinci ori faţă de situaţia dinaintea lockdown-ului, a declarat ministrul Muncii, Martin Kocher.

Vaccinarea în Europa, un ultimatum oferit de cancelarul austriac

„Dacă Uniunea Europeană nu poate conveni asupra beneficiilor pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19, care au fost testate ori au dobândit imunitate în urma infecţiei cu noul coronavirus, atunci Austria şi alte state membre care împărtăşesc aceeaşi opinie vor avansa curând cu astfel de măsuri”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz, citat de agenţia DPA.

„Consider că acest proiect trebuie implementat în primăvară - dacă nu în toată Europa, va trebui să o facem la nivel naţional şi prin înţelegeri cu alte state care au politici similare”, a spus Kurz la o conferinţă de presă, înaintea unui summit european online la care liderii europeni sunt divizaţi în chestiunea creării unor aşa-numite paşapoarte de vaccinare pentru înlesnirea turismului şi călătoriilor în UE, relatează Agerpres.

Te-ar mai putea interesa și: Kenya va refuza accesul nevaccinaților în spitale. Măsuri dure împotriva pandemiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel