Kenya va refuza accesul nevaccinaților în spitale. Măsuri dure împotriva pandemiei

Pexels
Pexels

Kenya a luat decizia de a refuza serviciile medicale cetățenilor nevaccinați. 

 

Kenyenilor li se va interzice utilizarea transportului public și a clădirilor guvernamentale începând cu 21 decembrie dacă nu sunt complet vaccinați împotriva COVID-19, a declarat ministrul Sănătății, Mutahi Kagwe, conform informațiilor oferite de BBC

Interdicția ar acoperi autobuzele, taxiurile, trenurile și zborurile interne, a mai spus Kagwe. Regula se va aplica, de asemenea, vizitelor la spitale și închisori, precum și clădirilor guvernamentale ce servesc pentru educație, imigrare și impozite, a mai adăugat ministrul.

Rată de vaccinare de sub 10%

În prezent, mai puțin de 10% din populație este vaccinată. Datele oficiale arată că țara de pe continentul african a administrat doar 6,4 milioane de doze de vaccin din cele 10,7 milioane pe care le-a primit. Cu toate acestea, numărul oficial de cazuri de COVID-19 rămâne relativ scăzut: 59 de noi infecții sunt raportate în medie în fiecare zi, potrivit datelor strânse de agenția de presă Reuters.

Anunțul lui Kagwe este văzut ca o încercare de a stimula campania de vaccinare înaintea sezonului festiv, când călătoriile și socializarea ar putea crește riscul ca oamenii să se infecteze. Guvernul și-a stabilit obiectivul de a vaccina 10 milioane de oameni până la sfârșitul lunii decembrie.

Dar acest număr reprezintă doar 20% din populația totală, astfel încât majoritatea populației ar putea fi exclusă de la serviciile guvernamentale.

Strictețea aplicării măsurilor rămâne de discutat

Cu toate acestea, Kagwe a fost de asemenea citat spunând că măsurile nu pot fi întotdeauna aplicate cu strictețe.

„Le-am dat timp kenyenilor să primească vaccinul până pe 21 decembrie. Oricât de mult vom aplica aceste măsuri, responsabilitatea pentru implementarea lor va reveni cetățenilor”, a spus Kagwe, citat de ziarul local Standard.

De marți, persoanele cu vârsta peste 15 ani vor putea face vaccinul de la Pfizer.

Vaccinarea în Europa, un ultimatum oferit de cancelarul austriac

„Dacă Uniunea Europeană nu poate conveni asupra beneficiilor pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19, care au fost testate ori au dobândit imunitate în urma infecţiei cu noul coronavirus, atunci Austria şi alte state membre care împărtăşesc aceeaşi opinie vor avansa curând cu astfel de măsuri”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz, citat de agenţia DPA.

„Consider că acest proiect trebuie implementat în primăvară - dacă nu în toată Europa, va trebui să o facem la nivel naţional şi prin înţelegeri cu alte state care au politici similare”, a spus Kurz la o conferinţă de presă, înaintea unui summit european online la care liderii europeni sunt divizaţi în chestiunea creării unor aşa-numite paşapoarte de vaccinare pentru înlesnirea turismului şi călătoriilor în UE, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel