Captură uriașă de lemne tăiate ilegal

Alexandru Ichim / 13 Martie 2019 / 16:34 Salveaza PDF Comentarii

Polițiltii au confiscat o cantitate impresionantă de lemne, în urma mai multor controale.

Polițiștii din Covasna au confiscat peste 920 de metri cubi de material lemnos, în urma acțiunilor de control din ultima săptămână. 

Astfel, au fost verificate 25 autovehicule de transport material lemnos, fiind realizate comparații între cantitățile de lemn transportate efectiv și cele înscrise în documentele legale de însoțire a mărfii.

La 18 dintre acestea au fost constatate nereguli (diferențe de lemn în plus sau în minus față de datele înscrise în documentele legale), pentru care au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale transportatorilor și 8 sancțiuni societăților emitente ale documentelor de transport, în valoare totală de peste 100.000 de lei.

De asemenea, în urma controlului efectuat la punctul de lucru al unei firme, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2018 – martie 2019, societatea ar fi recepționat aproape 860 m.c. de rășinoase, ca diferență în plus față de materialul înscris în avizele de însoțire și cel măsurat în realitate, la recepție.

Firma a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 10.000 de lei, iar cantitatea de lemn a fost ridicată, în vederea confiscării.

 

Vezi și: 

FLAGRANT. La 19 ani, aștepta un colet cu droguri de mare risc

Suedia interzice mașinile pe benzină și diesel din 2030

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22