UNATC - Cântec pentru Ucraina

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Profesorii și studenții UNATC se declară solidari cu toate victimele inocente ale acestui conflict armat și cu întreaga comunitate artistică din teritoriile afectate.

Pentru fiecare artist care a luat arma în mână să-și apere țara, pentru fiecare student care luptă astăzi, pentru fiecare om din Ucraina trimitem vocile noastre întru putere și apărare. Arsenal pentru pace. Slava Ukraini.

Studenții anului 2 licență Arta Actorului din Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” au cântat „Shchedryk Shchedryk Shchedrivochka”, melodie tradițională ucraineană, în curtea universității. Conceptul muzical și artistic aparține lect. univ. dr. Monica Ciută, profesor de canto la UNATC. Imaginea este semnată de Dan Bobe și Victor Gîlea, iar montajul și sunetul realizate de Laura Lăzărescu-Thois.

Clipul se poate vedea pe toate rețelele de socializare ale UNATC - Facebook, Instagram, TikTok și YouTube:

Profesorii și studenții UNATC se declară solidari cu toate victimele inocente ale acestui conflict armat și cu întreaga comunitate artistică din teritoriile afectate.

Citește și: Ucraina şi Rusia, pregătiri pentru a treia rundă de negocieri de pace înaintea bătăliei pentru Kiev

După o săptămână şi jumătate de război, se aşteaptă ca Rusia şi Ucraina să se întâlnească luni pentru o a treia rundă de discuţii, ambele părţi sugerând anterior că aceasta ar putea avea loc luni, potrivit dpa.

Nu se cunoaşte deocamdată locul şi ora exactă a acestor discuţii. Cele două delegaţii s-au întâlnit ultima oară în regiunea Brest, în vestul Belarus, pentru a doua rundă de negocieri, când au agreat crearea de coridoare umanitare în oraşele asediate Mariupol şi Volnovaha pentru a facilita evacuarea civililor.

Bătălia pentru Kiev

Negocierile de pace intervin în timp ce Statul Major al armatei ucrainene a avertizat că trupele ruse se pregătesc să ia cu asalt capitala Kiev. Într-un buletin dat publicităţii la primele ore ale zilei de luni, Statul Major al forţelor armate ucrainene a declarat că trupele ruse urmăresc să preia controlul deplin asupra oraşelor Irpin şi Bucea, nu departe de Kiev.

'Înţelegem că bătălia pentru Kiev va fi bătălie-cheie care se va da în zilele următoare', a declarat într-o intervenţie televizată un consilier al ministrului de interne ucrainean Vadim Denisenko, potrivit Ukrainska Pravda. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel