Canicula face ravagii în SUA

Gheorghe Patricia / 09 iul 2012 / 15:33 Salveaza PDF Comentarii
canicula-cod-portocaliu
Descriere foto: canicula-cod-portocaliu

Canicula a cauzat 42 de decese în SUA, unde zeci de state din zona central vestică până în partea estică sunt afectate de căldură. Americanii se mai confruntă şi cu alte probleme cum ar fi seceta şi dilatarea şinelor de tren din cauza temperaturilor ridicate.

Cei mai mulţi dintre cei decedaţi sunt persoane în vârstă care au rămas blocţi în case, fără aer condiţionat din cauza penelor de curent electric, conform BBC News. Printre statele în care s-au înregistrat decese se numără Chicago, Virgina şi Maryland cu câte 10 decese, iar în Greenfiel,Indiana, o fetiţă de 4 luni a murit pentru că a fost uitată într-o maşină parcată în faţa casei.

Metereologii au emis avertismente pentru furtunile puternice pentru zilele următoare. Multe case nu au refăcută încă racordarea la reţeau electrică din cauza furtunilor de acum o săptămână. După ce sâmbătă s-au înregistrat temperaturi de 46 de grade Celsius (Missouri), multe oraşe au deschis centre prevăzute cu aer condiţionat, au prelungit programul pentru public la piscine, iar autorităţile din Chicago au anulat cursurile de vară din 21 de şcoli pentru că nu erau prevăzute cu instalaţii de aer condiţionat.

Din cauza temeperaturilor ridicate şinele de tren au avut şi ele de suferit; în Columbus s-au îndoit cu circa 12 centimetri.Vremea urmeaza să se răcorească începând cu parte de nord dar acest lucru va fi însoţit de furtuni puternice.

 

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24