Când vă poate opri Poliţia în trafic. Ce trebuie să faceţi

Politia
Politia

Pentru a demonta informaţiile contradictorii referitoare la cazurile în care un poliţist poate opri un şofer în trafic, Poliţia Rutieră vine cu precizări. 

Poliţia Română vine cu precizări menite a-i lămuri pe şoferi cu privire la situaţiile în care un agent de poliţie are dreptul de a opri o maşină în trafic şi a-l legitima pe conducătorul auto. Polițiștii rutieri pot opri șoferii pentru a le verifica identitatea și mașina, oricând și oriunde, în conformitate cu prevederile legale, precizează Poliţia Română. 

"Ei pot face acest lucru atât în baza unor indicii despre săvârşirea unei contravenţii sau a unei infracţiuni sau pur şi simplu, pentru a verifica dacă şoferii au la ei actele prevăzute de lege.

Persoanele care refuză să înmâneze poliţiştilor rutieri documentele (actul de identitate, permisul auto, certificatul de înmatriculare etc.) riscă să primească 6-8 puncte-amendă şi 4 puncte de penalizare. Aceeaşi sancţiune este valabilă și în cazul în care este refuzată verificarea maşinii", precizează Poliţia Română. 

DE REȚINUT! Şoferii opriţi la semnalul regulamentar al poliţistului rutier trebuie să stea în maşină, cu mâinile pe volan, iar ceilalţi pasageri trebuie să lase portierele închise. Toţi trebuie să respecte indicaţiile poliţistului.

Vezi şi: Militari SRI, jandarmi şi poliţişti - exerciţiu comun în Capitală - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel