Când Moș Crăciun lucrează prin copii. Din banii strânși la Târgul de Crăciun elevii brăileni își vor moderniza rețeaua de internet din școală

foto: Colegiului Economic ”Ion Ghica” Brăila
foto: Colegiului Economic ”Ion Ghica” Brăila

Elevii unui liceu din Brăila au strâns bani din tot ce au vândut la Târgul de Crăciun organizat împreună cu profesorii și organizația Narada pentru a-și putea extinde rețeaua de internet din școală.

Digitalizarea este imperios necesară în orice unitate de învățământ. Din păcate, în prezent, Colegiul Economic ”Ion Ghica” nu poate asigura mijloace moderne de învățare decât în corpul A al liceului. În corpul C însă, lipsa mijloacelor financiare i-a determinat atât pe profesori cât și pe elevi să ceară sprijinul pentru extinderea rețelei Internet atât de necesară, în toate sălile de clasă.

Cele 15 săli de clasă așteaptă prin programul PNRR dotarea cu echipamente IT și cu atât mai importantă este nevoia de conexiune la Internet, pe care, în acest moment, sălile de clasă nu o au. Astfel, elevii s-au mobilizat și au făcut front comun cu organizația Narada, inițiatorul campaniei „Împreună pentru școala noastră!” care și-a luat angajamentul să dubleze suma colectată din vânzarea decorațiunilor confecționate manual de tineri.

Târgul s-a dovedit a fi un succes. S-au strâns 14.000 de lei, bani cu care toate clasele vor avea internet iar elevii își vor putea desfășura orele conectați la tot ce se întâmplă în online.

"Astăzi, la Târgul de Crăciun organizat în parteneriat cu organizația Narada, elevii noștri au participat cu 10 standuri.  Au fost vândute produse tradiționale, dulciuri, obiecte handmade, ornamente de Crăciun și suma strânsă a fost 14.000 RON. Consideram că acest eveniment a reprezentat un succes, în încercarea noastră de a îmbunătăți infrastructura, prin extinderea rețelei de Internet în toate sălile de clasă ale corpului C. Organizația Narada va dubla această sumă și astfel alerta noastră de pe hartaedu.ro, va fi rezolvată", a spus Prof. Daniel Lepădatu, director adjunct Colegiul Economic "Ion Ghica" din Brăila.

                                                                 

La târg s-au vândut nu doar decorațiuni și ornamente de Crăciun lucrate manual, dar și delicatese de toate felurile, de la dulciuri de casă până la prăjituri de cofetărie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel