Canada primeşte 25.000 de refugiaţi în schimbul a 1,2 miliarde de dolari

Primii refugiați sirieni din Iordania vor începe să fie transportați în Canada cu avionul, începând cu 1 decembrie, a anunțat ambasadorul Canadei la Amman, Bruno Saccomani. În schimbul celor  25.000 de refugiați, Canada va primi 1,2  miliarde de dolari.

Ambasadorul canadian a declarat, într-o discuție cu premierul iordanian Abdallah Nsour, că Ottawa își va 'onora angajamentul de a primi 25.000 de refugiați sirieni (din taberele de refugiați) din Iordania, Liban și din Turcia, înainte de sfârșitul anului'.

'Iordania va fi punctul de plecare pentru acești refugiați', ce urmează să fie transportați în Canada cu avionul, a adăugat Saccomani, citat de agenția iordaniană Petra. 'Costul de primire' (a refugiaților) este estimat la 1,2 miliarde de dolari, a adăugat ambasadorul.

'Costurile și alte detalii vor fi dezvăluite marți', a declarat ministrul pentru imigrație canadian, John McCallum, în timpul unei conferințe de presă la Ottawa.

În ultimele zile, mass-media canadiene au afirmat, citând un document confidențial, că guvernul intenționează să transporte 900 de refugiați sirieni pe zi din Iordania spre Montreal și Toronto, începând cu 1 decembrie. Din aceste orașe, refugiații vor fi apoi direcționați spre două baze militare în Ontario și Quebec, sau vor fi găzduiți temporar, potrivit acestui document.

Cu toate acestea, respectivele informații au fost considerate 'depășite' de ministrul canadian al sănătății, Jane Philpott.

Opinia publică din Canada este divizată în ceea ce privește primirea în masă și grabnică de refugiați, 54% dintre canadieni opunându-se acestui lucru, potrivit unui sondaj publicat săptămâna trecută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel