Canabis medicinal. Un prim pas pentru recunoasterea calităţilor sale terapeutice

Marea Britanie ar putea relaxa prevederile privind canabisul medicinal în urma cazului unui băiat epileptic.

Guvernul Marii Britanii va analiza posibilitatea de a modifica prevederile legale privind utilizarea medicamentelor pe bază de canabis, a declarat luni un responsabil din Ministerul de Interne după ce un băiat epileptic ale cărui medicamente au fost confiscate a fost spitalizat, informează Reuters.

Ministrul de Interne Sajid Javid a folosit o autoritate excepţională sâmbătă pentru a returna un ulei de canabis medicinal ce fusese confiscat de autorităţile vamale de pe Aeroportul Internaţional Heathrow din Londra de la Billy Caldwell, în vârstă de 12 ani, un băiat epileptic spitalizat ulterior din cauza convulsiilor.

Mama lui Billy, Charlotte Caldwell, a făcut apel la înapoierea medicamentelor deoarece în lipsa acestora fiul ei suferă convulsii care îi pun în pericol viaţa.

Acest caz... a adus în discuţie utilizarea în această ţară a medicamentelor pe bază de canabis şi a subliniat necesitatea ca Guvernul să analizeze în continuare problema şi modul în care este ea abordată, a declarat Nick Hurd, responsabil în cadrul Ministerului de Interne.

Consultanţă individuală

Ca prim pas, pot anunţa astăzi că Guvernul va înfiinţa un grup de experţi alcătuit din clinicieni care vor oferi consultanţă cu privire la orice solicitare individuală pentru prescrierea de medicamente pe bază de canabis, a spus el în Parlament.

În conformitate cu legislaţia britanică, canabisul este inclus în prima listă a drogurilor, ceea ce înseamnă că nu este recunoscut ca având o valoare terapeutică. Substanţele din Lista 1 pot fi utilizate în scopuri de cercetare şi teste clinice, dar numai cu aprobarea Ministerului de Interne britanic.

Situaţia copilului bolnav şi tratat cu ulei de canabis

Billy Caldwell primise ulei de canabis medicinal prescris de medicul de familie timp de peste un an, dar proviziile s-au terminat după ce Ministerul de Interne a cerut medicului să nu-l mai prescrie.

Charlotte Caldwell şi fiul ei, care locuiesc în Irlanda de Nord, au călătorit în Canada pentru a obţine mai mult ulei de canabis, însă când au revenit la Londra oficialii vamali le-au confiscat produsul.

Băiatul a fost spitalizat câteva zile mai târziu după ce a suferit mai multe convulsii. Starea sa s-a îmbunătăţit şi a fost externat după ce uleiul medicinal de canabis i-a fost înapoiat luni, precizează Reuters.

În urma declaraţiei lui Hurd, mai mulţi membri ai Parlamentului, din partide diferite, şi-au exprimat susţinerea pentru familia Caldwell şi au militat pentru relaxarea prevederilor legale privind utilizarea în scop terapeutic a canabisului.

Charlotte Caldwell, care spune că Billy nu mai face convulsii când foloseşte ulei de canabis, a făcut săptămâna trecută o declaraţie pentru presă în faţa Chelsea and Westminster Hospital unde era tratat fiul său. Ea a cerut ca legea să fie schimbată. "Nici o altă familie nu ar trebui să treacă printr-un astfel de chin, să călătorească jumătate de lume pentru a obţine medicamente care ar trebui să fie disponibile gratuit pentru copiii noştri greu încercaţi de boală", a spus ea. "Acesta este un apel la deşteptare pentru ţara noastră. În secolul XXI trebuie să avem o politică mai umană, nu măsuri de panică. Sper că guvernul reflectă asupra a ceea ce s-a întâmplat şi prin ce au făcut să treacă familia noastră în ultimele zile.

Ministerul de Interne britanic a comunicat anterior că, deşi înţelege situaţia copilului, are datoria să oprească introducerea în Marea Britanie a substanţelor interzise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel