EXCLUSIV  Camere video pentru poliţişti în Germania. Dumitru Coarnă explică DE CE NU și în România

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Dumitru Coarnă, preşedintele SNPPC, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS cât de importante sunt camerele video la purtător pentru agenţii de poliţie, după ce în Germania a fost introdusă o iniţiativă legislativă în acest sens. 

"Din păcate, nu există finanţare pentru aceste camere video, pentru că iniţiative de acest gen au fost şi la noi. Într-adevăr, camerele video ar ajuta foarte mult la gestionarea situaţiei, pentru că atât poliţistul, cât şi infractorul ar avea un comportament diferit. În ceea ce priveşte cazul de la Gorj, apreciez că intervenţia poliţiştilor a fost foarte bună, au somat, au mediat, au chemat ajutor prin mijloacele din dotare. Pe filmare se văd câteva persoane în faţa poliţiştilor, dar nu ştim câţi erau în spate. Situaţia putea degenera, aşa că intervenţia a fost cea potrivită. Temerea există întotdeauna, dar există situaţii şi situaţii. Acum era extrem de complicat să folosească armamentul, pentru că nici nu aveau atâta muniţie. Au aplanat conflictul. Sigur, raportul de forţe a fost disproporţionat, motiv pentru care unul dintre cei încătuşaţi a şi scăpat. 

În acest caz, o cameră video la purtător ar fi ajutat foarte mult, nu doar la aplanare, ci şi la stabilirea situaţiei în procesul penal. Dacă nu ar fi fost această filmare, cine ştie ce ar fi putut spune cei implicaţi? Era cuvântul a doi agenţi contra a zece oameni, douăzeci de oameni, poate! Din păcate, la noi nu există finanţare!", a declarat Dumitru Coarnă în exclusivitate pentru DC NEWS. 

VEZI ŞI Poliţiştii din Berlin vor fi echipaţi cu camere video portabile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel