Poliţiştii din Berlin vor fi echipaţi cu camere video portabile

Poliţiştii din capitala Germaniei vor fi echipaţi cu camere video portabile în anumite misiuni începând de anul viitor, în baza unei noi legislaţii prezentate luni Senatului Berlinului.

Legislaţia revizuită privind forţele de poliţie (ASOG) a fost negociată de-a lungul anilor de către partenerii de coaliţie: social-democraţii (SPD), partidul de extremă stânga Die Linke şi Verzii.

"Minicamerele vor fi pornite, de exemplu, când demonstraţiile devin violente cu scopul de a monitoriza comportamentul atât al manifestanţilor, cât şi al ofiţerilor. Acest lucru va permite ca atât încălcările comise de poliţişti, cât şi atacurile asupra ofiţerilor să fie înregistrate", a declarat senatorul Andreas Geisel, conform Agerpres. 

O propunere făcută de Andreas Geisel, membru SPD, pentru extinderea supravegherii video în locuri publice nu a fost inclusă în legea amendată ca urmare a opoziţiei din partea Die Linke şi a Verzilor. Legislaţia revizuită urmează să fie dezbătută de Senat anul acesta şi se are în vedere intrarea ei în vigoare la începutul anului viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel