Camere video în Consiliul Judeţean. Presiune asupra angajaţilor

Liderul PNL, Alexandru Dănăilă, Iulian Chiriac, l-a acuzat pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Iulian Chiriac, că a montat camere video în instituţia pe care o conduce, cu scopul de a-şi spiona angajaţii.

'Am înţeles că gestionarea imaginilor de pe aceste camere se face într-un mod necorespunzător şi împotriva legii. Mai mult decât atât, că imaginile sunt folosite pentru a urmări şi pentru a şantaja unii angajaţi incomozi în diferite momente în care stau de vorbă pe hol sau în birou, dacă se întâlnesc între ei şi schimbă diferite păreri. Practic este o formă de presiune', a declarat Dănăilă, în conferinţă de presă.

Preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a explicat joi, în conferinţă de presă, că există două tipuri de camere video: unele în anticamera preşedintelui, montate de SRI pentru paza unui dispozitiv, iar altele pe holurile Consiliului Judeţean, câte două pe fiecare etaj, montate de CJ, pentru siguranţa clădirii şi a funcţionarilor.

'Camerele din anticamera preşedintelui CJ sunt puse de cei de la SRI, pentru că există un anumit dispozitiv, care trebuie securizat. Dacă nu mă credeţi, puteţi să întrebaţi la SRI. Celelalte camere de pe holuri, poate nu s-a înţeles foarte bine, le-am montat la recomandarea celor care de ocupă de sistemul de securitate din instituţiile publice. În momentul de faţă, ele nu sunt funcţionale, trebuie recepţionate, făcută o procedură, astfel încât să se ştie cine se va ocupa de ele şi unde se vor duce informaţiile', a declarat Chiriac.

Se tem funcţionarii care nu muncesc

Referitor la acuzaţiile că şi-ar spiona angajaţii, preşedintele CJ Brăila a spus că el nu are acces la aceste informaţii, iar cei care se tem de instalarea camerelor video sunt tocmai funcţionarii care nu muncesc.

[citeste si]

'Dacă funcţionarii se simt ameninţaţi, înseamnă că se simt ameninţaţi cei care nu muncesc, cei care merg din birou în birou. Eu nu am acces la aceste imagini. La mine în birou sau pe laptopul meu nu este nicio informaţie privind accesul persoanelor în această instituţie, nu stau eu sa fac astfel de verificări. Ele vor fi stocate de o firmă acreditată, vor fi protejate conform legii. Dacă va circula pe holuri vreun individ, se va fura vreo poşetă, se va ascunde vreun personaj, imaginile de pe aceste camere vor fi utile', a mai completat Chiriac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel