Camera Lorzilor a trimis pentru a cincea oară acordul pentru Brexit înapoi în Camera Comunelor

Parlamentul britanic
Parlamentul britanic

Camera Lorzilor din Parlamentul britanic a adus noi amendamente legii Brexit, propusă de Boris Johnson.

Camera Lorzilor din Parlamentul Marii Britanii a adus noi amendamente legii pentru retragerea din Uniunea Europeană, propusă de premierul Boris Johnson, conform Agerpres.

Guvernul conservator nu este susținut de majoritate în camera superioară a legislativului, deci proiectul de lege va fi retrimis Camerei Comunelor. Cu toate acestea, conservatorii dețin majoritatea în camera inferioară, așadar textul va reveni la forma inițială.

Protecția copiilor vulnerabili

Laburistul Alf Dubs a depus un amendament căruia s-ar menține și după Brexit dreptul la reîntregirea familiei pentru refugiații minori neînsoțiți, existent în UE, acesta fiind adoptat în Camera Lorzilor cu 300 de voturi pentru și 220 împotrivă. Un purtător de cuvânt al guvernului a dat, însă, asigurări că protecția copiilor vulnerabili va rămâne o prioritate.

Un alt amendament adoptat de Camera Lorzilor garantează Scoției și Țării Galilor posibilitatea de a-și susține punctele de vedere la negocierile cu UE după Brexit.

Acordul, retrimis pentru a cincea oară în camera inferioară

Camera Lorzilor a mai votat un amendament care permite cetățenilor europeni cu reședința în Regatul Unit să obțină o dovadă scrisă a dreptului de ședere, după retragerea țării din UE.

Până acum, Camera Lorzilor a retrimis acordul Camerei Comunelor de cinci ori. Versiunea finală, aprobată de regina Elisabeta a II-a, va trebui ratificată ulterior de Parlamentul European. După 31 ianuarie, data oficială a Brexit-ului, va urma o perioadă de tranziție în care se vor negocia relațiile viitoare între Londra şi Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel