Călugăr, ucis în timp de medita într-o rezervație de tigri

Un călugăr budist care medita într-o pădure din India a fost ucis de un leopard.

Un călugăr budist care medita într-o rezervaţie din vestul Indiei a fost ucis de un leopard, au informat joi reprezentanţii unor autorităţi locale, informează DPA. Călugărul, identificat drept Rahul Walke, în vârstă de 35 de ani, medita sub un copac din pădurea Tadoba Andhari, o rezervaţie de tigri, a indicat pădurarul Gajendra Narwane.

'Călugărul trăia într-un templu budist de la periferia rezervaţiei şi medita în locul respectiv în ultima lună. Doi călugări care obişnuiau să-l viziteze pentru a-i aduce hrană şi apă i-au descoperit cadavrul marţi', a adăugat Gajendra Narwane. Potrivit DPA, acest incident ridică la două numărul atacurilor fatale comise de un leopard în ultimele zile, determinând autorităţile să demareze operaţiunile de capturare a animalului.

Vezi și: Templu Myanmar, refugiu pentru pitoni. Credincioșii se închină lor

Un sătean care vizita un vechi templu hindus aflat în aceeaşi pădure a fost ucis de un leopard săptămâna trecută. Pădurarii au restricţionat accesul în zonă şi permit sătenilor vizitarea templului doar în anumite intervale orare. Autorităţile au avertizat localnicii să nu meargă în pădure şi au cerut călugărilor budişti să părăsească zona. Despăduririle pe scară largă şi pătrunderea oamenilor în habitatul animalelor au condus la numeroase incidente de acest fel în India, numărul conflictelor dintre oameni şi animale crescând în ultimii ani în această ţară.

Vezi și: Despăduririle, situație la limită. Monitorizate prin satelit, în Amazonia



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel