Călin Popescu Tăriceanu, precizări. "Oamenii lui Băsescu au ucis liberalismul din PNL"

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a trimis, marți, o scrisoare președintelui Klaus Iohannis în care i-a solicitat decapitarea DNA și ÎCCJ, după ce o femeie a fost declarată nevinovată, deși stătuse șase luni în arest. Livia Stanciu acuza femeia de șantaj, dar a fost achitată. 

Călin Popescu Tăriceanu nu numai că a fost criticat de PNL, dar s-a ales și cu o sesizare a CSM. Miercurim președintele Senatului a venit cu lămuriri, pe Facebook. 

În primul rând, președintele Senatului susține că nu este izolat cazul Marianei Rarinca, ci atrage atenția asupra unor probleme ce tind să se generalizeze. Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că "eu şi colegii mei nu am blamat Justiţia din România" și că "scrisoarea pe care am adresat-o Preşedintelui României nu este un atac la adresa Justiţiei, ci este un semnal privind necesitatea de a îndrepta unele excese, tocmai pentru ca Justiţia din România să funcţioneze mai bine". 

"În al treilea rând, reacţia lui Cătălin Predoiu şi a PNL îmi arată că oamenii lui Băsescu au ucis orice urmă de liberalism din acest partid. În loc să apere drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, noul PNL susţine şi îi apără pe cei care le încalcă. PNL se înscrise astfel în tradiţia totalitară a lui Stalin pentru care "nu poţi să faci omletă, fără să spargi ouă". Pentru PNL încălcarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor este scuzabilă, atât timp cât scopul final este atins. Astăzi, scopul este accederea la putere", a scris Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel