Calciul, un element necesar pentru oase, vasele de sânge și mușchi. Ce alimente conțin acest oligoelement util

Calciul, un element necesar pentru oase, vasele de sânge și mușchi. Ce alimente conțin acest oligoelement util. Sursa foto: freepik.com
Calciul, un element necesar pentru oase, vasele de sânge și mușchi. Ce alimente conțin acest oligoelement util. Sursa foto: freepik.com

Microelementele vitale sunt necesare pentru funcționarea sănătoasă a întregului organism. Calciu este necesar pentru oase, vasele de sânge și mușchii sănătoși. 

Iar pentru o asimilare cât mai bună, calciul trebuie combinat cu proteine. Și ce alimente conțin cantitatea maximă de calciu.

Brânza tare. Parmezanul ocupă poziția de lider: 100 grame din acest produs conțin 1000 mg de calciu. Aproape toate brânzeturile au un conținut destul de mare de calciu și, ceea ce este foarte important, și substanțele necesare pentru o mai bună absorbție a acestuia, spre exemplu, vitamina D. Brânza elvețiană și cea olandeză sunt bogate în proteine ​​și grăsimi saturate, datorită cărora sunt destul de bogate în calorii. Prin urmare, trebuie să le consumi cu moderație. Pe zi, poți consuma 100 de grame de brânză pe zi și ar trebui să te abții de la alte alimente bogate în calorii.

Cum să slăbești rapid în mod natural

Sardine conservate în ulei conțin aproximativ 400 mg de calciu la 100 grame de produs. Sardinele sunt, de asemenea, bogate în proteine ​​și vitamina D, necesare pentru absorbția calciului.

Sardinele sunt foarte utile, deoarece sunt bogate în grăsimi polinesaturate necesare organismului, dar în același timp sunt destul de sărace în calorii (doar 200 calorii la 100 grame). Adăugând în mod regulat sardine în dieta ta, vei avea grijă de inimă, oase și imunitate.

Boabe de soia. După ce vei afla cât de importante sunt, suntem siguri că vei începe să le folosești mult mai des. În boabele de soia există mult calciu (aproximativ 120 mg la 100 grame, la fel de mult calciu se găsește în brânza de vaci). Pentru cei care nu consumă carne roșie, acest produs o va compensa, deoarece conține aceleași componente. Și pentru cei care țin dietă, soia este  un produs dietetic ideal, deoarece nu conține aproape deloc grăsime.

Dieta Atkins, dieta care slăbește rapid: în ce constă, ce ai voie să mănânci

Lapte natural este bogat în proteine ​​și calciu. Ambele oligoelemente, datorită prezenței lactozei, sunt perfect absorbite de organism. Laptele este bogat în grăsimi saturate, așa că persoanele care au colesterolul ridicat sau intoleranță la lactoză ar trebui să se abțină de la consumul de lapte.  Există și lapte vegetal (de soia, migdale și cocos), care este îmbogățit suplimentar cu oligoelemente utile.

Nucile sunt o sursa de proteine. Bogate în calorii, nucile conține la fel de mult calciu ca și brânza de vaci. Mănâncă o mână de nuci doar o dată pe zi, doza zilnică a acestui element.

Alunele sunt bogate în potasiu și sodiu, fiind extrem de benefice pentru sistemul nervos. Dacă ești obosit, merită să mănânci câteva nuci și vei fi plăcut surprins de rezultat.

Șase greșeli zilnice te îngrașă. Iată care sunt acestea

Migdalele sunt sunt iubite de multe persoane. Sunt bogate în calciu și proteine. În 100 grame de migdale sunt aproximativ 220 mg de calciu.

Nutriționiștii consideră că migdalele sunt utile pentru sănătate, deoarece conțin o cantitate suficientă de vitamina E (un antioxidant foarte necesar organismului), vitamina B și magneziu. Dar migdalele sunt bogate în calorii: o mână de migdale conține peste 600 calorii. 

Datorită compoziției sale bogate, migdalele sunt  utile pentru întărirea oaselor, în prevenirea și tratamentul bolilor sistemului cardiovascular și nervos. Pielea și părul tău vor fi sănătoase și vor arăta strălucitor.

Dieta indiană are multe beneficii pentru sănătate. Ce alimente trebuie să consumi

Pătrunjelul este un depozit de elemente utile. În 100 de grame de pătrunjel există 138 mg de calciu.

Pătrunjelul este util și datorită conținutului ridicat de vitamina C (lămâia conține mai puțin din această vitamină decât pătrunjelul). Există multe alte oligoelemente valoroase în această pătrunjel: fier, magneziu și potasiu.

Nu uita să adaugi pătrunjel în salate și alte preparate, iar acestea vor deveni și mai gustoase și mai sănătoase!

Usturoiul este apreciat pentru proprietățile sale antimicrobiene și curative care întăresc sistemul imunitar. Dar usturoiul conține și mult calciu: în 100 grame de usturoi sunt 180 mg de calciu.

Adăugând usturoi la gustările și mesele preferate, nu te vei mai confrunta cu deficiența de calciu, vei reduce riscul de a dezvolta boli ale sistemului cardiovascular și vei normaliza nivelul zahărului din sânge.

Patru alimente încetinesc metabolismul. Nu le mai mânca niciodată la micul dejun

Susanul este un campion în conținutul de calciu. În 100 de grame de susan există aproximativ 1474 mg de calciu. O linguriță de semințe de susan este  doză zilnică de calciu.

Acest lucru este suficient pentru ca toate celulele corpului să funcționeze pe deplin. Calciul din susan este conținut sub formă organică. Din acest motiv, este ușor și rapid absorbit. Este deosebit de util să îl utilizezi pentru prevenirea și tratamentul osteoporozei și fracturilor osoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel