Cum să slăbești rapid în mod natural

Cum să slăbești rapid în mod natural / Foto: Pixaby, de silviarita
Cum să slăbești rapid în mod natural / Foto: Pixaby, de silviarita

Află în articol cum să slăbești rapid în mod natural.

Deși există o mulțime de diete, suplimente și planuri alimentare care pretind că asigură o scădere rapidă în greutate, majoritatea nu au nicio dovadă științifică. Există, totuși, unele strategii susținute de știință care au un impact asupra managementului greutății, scrie Medical News Today.

Aceste strategii includ exerciții fizice, urmărirea aportului de calorii, postul intermitent și reducerea numărului de carbohidrați din dietă. În acest articol vom analiza trei metode eficiente pentru pierderea în greutate.

Postul intermitent


Postul intermitent este un model de alimentație care implică posturi regulate pe termen scurt și consumul de mese într-o perioadă mai scurtă de timp în timpul zilei.

Mai multe studii au indicat că postul intermitent pe termen scurt, care are o durată de până la 24 de săptămâni, duce la pierderea în greutate la persoanele supraponderale.

Cele mai comune metode de post intermitent includ următoarele:

1. Post în zilele alternative: Postiți o dată la două zile și mâncați o dietă tipică în zilele fără post. Versiunea modificată presupune consumul a doar 25-30% din necesarul de energie al organismului în zilele de post.

2. Dieta 5:2: Postește 2 zile din 7. În zilele de post mâncați 500-600 de calorii.

3. Metoda 16/8: postește timp de 16 ore și mănâncă doar pe o fereastră de 8 ore. Pentru majoritatea oamenilor, fereastra de 8 ore ar fi în jurul prânzului până la ora 20:00. Un studiu asupra acestei metode a constatat că mâncatul într-o perioadă restrânsă a dus la participanții să consume mai puține calorii și să piardă în greutate.

Urmărirea dietei și a exercițiilor fizice


Dacă cineva vrea să slăbească, ar trebui să fie conștient de ceea ce mănâncă și bea în fiecare zi. Cel mai eficient mod de a face acest lucru este să înregistrați aceste articole fie într-un jurnal, fie pe telefon.

Cercetătorii au estimat în 2017 că vor exista 3,7 miliarde de descărcări de aplicații de sănătate până la sfârșitul anului. Urmărirea dietei, a activității fizice și a progresului de scădere în greutate, pot fi o modalitate eficientă pentru gestionarea greutății.

Un studiu a descoperit că urmărirea consecventă a activității fizice a ajutat la pierderea în greutate. Între timp, un studiu de revizuire a găsit o corelație pozitivă între pierderea în greutate și frecvența monitorizării consumului de alimente și exercițiilor fizice. Chiar și un dispozitiv simplu precum un pedometru poate fi un instrument util pentru slăbit.

Mănâncă atent


Mâncarea atentă este o practică ce prevede ca oamenii să acorde o atenție deosebită modului și locurilor în care mănâncă. Această practică le poate permite oamenilor să se bucure de mâncarea pe care o mănâncă și să mențină o greutate sănătoasă.

Deoarece majoritatea oamenilor duc o viață aglomerată, adesea tind să mănânce repede, pe fugă, în mașină, lucrând la birouri sau în timp ce se uită la televizor. Ca urmare, mulți oameni abia sunt conștienți de alimentele pe care le mănâncă.

Tehnicile de alimentație atentă includ:

1. Stai jos atunci când mănânci, de preferință la o masă.

2. Evită să îți distragi atenția în timpul mesei. Nu porniți televizorul, laptopul sau telefonul.

3. Mănâncă încet: fă-ți timp pentru a mesteca și a savura mâncarea. Această tehnică ajută la pierderea în greutate, deoarece oferă creierului unei persoane suficient timp pentru a recunoaște semnalele că este satul, ceea ce poate ajuta la prevenirea supraalimentării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel