Câinii Recco și Bruno sunt ABSOLVENȚI Salvamont. Vor putea salva oamenii în timpul avalanșelor. GALERIE FOTO

În timpul intervențiilor salvamontiștii sunt ajutați și de cel mai bun prieten al omului - câinele.  Recco și Bruno sunt doi patrupezi care au fost instruiți să intervină în timpul avalanșelor.

"La finalul acestei săptămâni s-a încheiat stagiul de formare, atestare și reatestare a unităților canine de intervenție Salvamont , acțiune derulată în zona Capra din masivul Făgăraș. Serviciul Salvamont al Consiliului Județean Gorj a fost prezent cu doua unități de intervenție formate din cățeii Recco și Bruno, ambii având conductor/instructor pe Carlos Tascau.

Recco a reușit sa își reconfirme brevetul , iar Bruno a trecut cu brio toate probele, reușind sa obțină brevetului încă din prima sesiune de atestare. Bruno a dovedit ca este un câine cu aptitudini de excepție ce poate îndeplini aceasta sarcina și împreună, dar, mai ales, după pensionarea lui Recco. În acest moment în tara noastră exista 19 unități canine de intervenție în avalanșă în 12 județe. Conform legislației naționale unitatea canină de intervenție în avalanșă este formată dintr-un câine și conductorul lui, obligatoriu salvator montan atestat, unic formator în acest domeniul fiind desemnată Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România. Consiliul Județean Gorj și Salvamont Gorj împreună pentru siguranța dumneavoastră în munți!", se arată într-o postare pe Facebook a salvamont Gorj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel