Asfalt încins în Elveția. Câinii poliţişti au primit încălţăminte

Câinii poliţişti din Zurich au primit încălţăminte pentru a-şi proteja lăbuţele pe asfaltul încins, a informat marţi departamentul de poliţie al acestui oraş elveţian, citat de DPA. 

În condiţiile în care temperaturile sunt aşteptate să se menţină la peste 30 de grade Celsius în această săptămână, îngrijitorii câinilor poliţişti se folosesc de momentul patrulării pentru a informa şi alţi proprietari de câini că trotuarul se încălzeşte până la cel puţin 50 de grade Celsius în condiţiile meteo actuale.

Asfaltul devine fierbinte pentru mâna umană după 5 secunde, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru lăbuţele câinilor, a explicat departamentul de poliţie pe social media. În aceste condiţii, câinii de dimensiuni mai mari ar trebui să poarte încălţăminte, iar cei mai mici purtaţi în braţe, a completat departamentul.

Câinii poliţişti din Zurich sunt obişnuiţi să poarte încălţăminte, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru DPA. De asemenea, încălţămintea protejează câinii de sticla spartă şi îi împiedică să zgârie scaunele maşinilor în timpul raidurilor pentru descoperirea de droguri.

Vezi și: Taifunul Jongdari a trecut. Ce nenorocire s-a abătut acum peste Japonia - VIDEO


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel