Câinii care lasă mizerie pe trotuar, depistați prin test ADN

caini
caini

În lupta cu proprietarii de câini care nu curăță în urma patrupedului va fi folosită tehnologia ADN. Murdăria lăsată pe stradă va fi analizată de un laborator special, care va identifica animalul, fiecare profil genetic al câinilor cu proprietar urmând a fi înregistrat în baza de date a primăriei. Amenda pentru cetățeanul care  nu a strâns mizeri va acoperi și costul testului AND efectuat pentru depistarea contravenientului.

Sistemul PooPrints, scrie Daily Mail, introdus de șapte ani în câteva orașe americane, a inspirat o serie de municipalități din Europa, cele mai multe solicitări venind din Anglia. O lege din 2014 consideră gestul proprietarilor de a nu curăța mizeria făcută de animalele de companie drept un act antisocial. Înregistrarea animalelor în baza de date, obligatorie după emiterea legii, costă în jur de 30 de lire.

În București și câteva mari orașe din România a devenit obligatorie înregistrarea câinilor cu stăpân, iar până la 1 ianuarie 2015 aceștia trebuie microcipați și vacinați. Amenzile sunt între 2000-5000 de lei. Aceleași amenzi usturătoare ar trebui date și pentru mizeria lăsată de câinii cu proprietari, dar poliția locală nu intervine, municipalitățile temându-se de reacția proprietarilor de câini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel