EXCLUSIV  Câine spânzurat și cu urechile tăiate. Tudor Tim Ionescu: Nu poți să introduci umanitate în niște javre. Acei polițiști sunt o RUȘINE!

Secretarul general adjunct al ALDE, Tudor Ionescu, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS, despre cazul câinelui găsit spânzurat și cu urechile tăiate, la Vaslui. Ce spune despre legislație și despre replica șocantă dată de polițiști proprietarului animalului. 

Un câine a fost găsit ucis în curtea unui bărbat din localitatea vasluiană Toporăști. Animalul fusese spânzurat și avea urechile tăiate. O asociație care salvează câini susține că proprietarul a sunat la Poliție, iar aceștia i-au spus că "face tam-tam pentru niște javre".

"Legea nu trebuie refăcută pentru că nu poți să introduci umanitate în niște javre, căci numai o javră ar putea să spună despre un animal că este o javră. Pericolul pentru societate îl reprezintă chiar acești polițiști, ei sunt un pericol pentru acea societate din Vaslui, instituție plătită din bani publici. Adică cetățeanul care le-a cerut ajutorul le plătește lor salariul de zi cu zi, pentru ca ei să facă astfel de declarați inumane. Deci aici este problema, ori o lege pentru așa ceva nu există din păcate. Fiecare se poartă cum consideră. Aici există un superior ierarhic care trebuie să ia act și să sancționeze acest derapaj. Sper să fie vorba despre un caz izolat", a declarat Tudor Ionescu, în exclusivitate pentru DC News. 

Persoana capabilă să producă acte de cruzime împotriva animalelor va fi capabilă să o facă și împotriva copiilor, femeilor, oamenilor

"Din păcate am auzit această abordare de mai multe ori, atât în rândul poliției, cât și al altor instituții abilitate să intervină, dar persoana care a comis aceste acte de cruzime împotriva acelui câine reprezintă de fapt viitorul criminal, sau viitorii criminali, dacă sunt mai mulți, ai societății. Măcar din această perspectivă, dacă poliția nu are niciun fel de empatie față de niște viețuitoare, ar trebui să aibă un mare semnal de alarmă, pentru că o persoană care este capabilă să producă astfel de acte de cruzime, cu intenție împotriva animalelor astăzi, mâine își va orienta aceeași furie, aceeași ură, aceeași deviere psihopatică împotriva copiilor, femeilor, oamenilor din comunitatea unde viețuiește, pentru că nu putem spune că face parte din comunitate. Acestea sunt problemele pe care le văd atât în cazul acesta, cât și în toate cazurile de maltratare și schingiuire a animalelor", a adăugat el. 

Ce spune despre legislație și despre pedepsirea acestor fapte tot mai dese

"Legislație există, chiar așa cum este ea astăzi, legea 205/2004 prevede închisoare de la 3 luni la un an, avem și o ordonanță și legea 258/2013 în cazul câinilor, care prevede închisoare de la 6 luni la trei ani, deci există și astăzi, când vorbim, o legislație, nu atât de aspră cum mi-aș dori și cum ar trebui să fie, pentru a descuraja și pentru a transmite semnale importante celorlalte persoane din societate, pentru a nu se gândi nici măcar o dată să rănească un animal, dar ea există. Problema este că cei care ar trebui să se asigure ca legea să fie respectată nu o fac. În speță, fie ANSVSA-ul din Direcțiile Sanitar Veterinare, fie anumiți polițiști.", a completat Tudor Ionescu.

Comparația cu cazul de la București. Premieră, deși ar trebui să fie o normalitate

"Am avut un caz asemănător în București, la începutul anului, cu un câine spânzurat, unde poliția a intervenit și în 24 de ore, persoana a fost reținută în premieră, din păcate, spun în premieră pentru că ar trebui să fie o normalitate, în premieră pentru 30 de zile. Deci iată că există și polițiști care acționează ferm, rapid, așa cum trebuie. Din punctul meu de vedere, acei polițiști care au putut să facă o asemenea declarație, sunt o rușine pentru uniforma pe care o poartă, sunt o rușine pentru România și nu au ce să caute în acea instituție.”

Citește știrea inițială: Câine găsit spânzurat și cu urechile tăiate. Poliția: "Face tam-tam pentru niște javre"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel