Ce mesaj a afișat, la redeschidere, Cafeneaua din Paris atacată de terorişti

Cafeneaua A La Bonne Bière din Paris şi-a redeschis porţile, vineri, pentru prima dată în ultimele trei săptămâni, după atentatele teroriste din 13 noiembrie comise în capitala Franţei.

"Să te reculegi, să te ridici şi, apoi, să bei un pahar de bere pe o terasă: la Paris, barurile şi terasele afectate de atentate portă încă stigmatele acelor atacuri teroriste, dar vineri, 4 decembrie, unul dintre ele, A La Bonne Bière, şi-a redeschis porţile", se afirmă în debutul unui articol publicat de ediţia în limba franceză a site-ului Huffington Post, scrie Antena 3.

La trei săptămâni după atentatele de la Paris, cafeneaua A La Bonne Bière, în faţa căreia cinci persoane au fost asasinate, a devenit - ca şi La Belle Equipe (19 morţi), Le Carillon şi Le Petit Cambodge (15 morţi) - un loc de pelerinaj, reprezentând acele zone din Paris frecventate de tinerii care au ieşit în oraş pentru a se distra, dar care au fost masacraţi cu rafale de arme automate, trase de extremiştii islamişti din "comandoul teraselor".

În faţa fiecărui bar şi restaurant (vizate de atentate, n.r.) are loc acelaşi spectacol: sunt depuse mii de buchete de flori, lumânări, fotografii şi mesaje scrise în memoria victimelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel