Cadre didactice universitare, condamnate la închisoare cu executare

Trei foste cadre didactice ale Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa au fost condamnate la închisoare cu executare pentru acte de corupţie de către magistrații Tribunalului Caraș-Severin.

Un alt patrulea cadru universitar, dar și un student au primit condamnare cu suspendare. Deciziile nu sunt definitive.

Fostul prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Sociale, Florin Franţ, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată şi pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, informează un comunicat postat pe site-ul Tribunalului Caraş-Severin, potrivit Agerpres.

Fostul director al Departamentului de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul aceleiaşi facultăţi, Irina Oriol, a primit trei ani şi zece luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi luare de mită, ambele în formă continuată, în timp ce fosta asistentă universitară Ruxana Ghiţă, a fost condamnată la trei ani şi două luni închisoare, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

Lectorul universitar Mihai Vişan a fost condamnat pentru trafic de influenţă şi luare de mită la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendarea executării.

Niciunul dintre cei patru inculpaţi nu va avea dreptul, timp de cinci ani, de a exercita profesia de cadru didactic şi nici dreptul de a fi ales sau numit în vreo funcţie publică

Totodată, Alexe Ilici, unul dintre studenţii universităţii reşiţene a primit o condamnare cu suspendare, pentru dare de mită şi cumpărarea de influenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel