Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Câștigători E.ON Energy Globe Award România. Cine va reprezenta țara noastră la competiția internațională

E.ON Energy Globe Award România, competiţie aflată la cea de-a doua ediţie, şi-a anunţat câştigătorii în cadrul unei Gale desfăşurate joi, 19 octombrie, la Palatul Regal din Bucureşti, eveniment la care au participat reprezentanţi de top ai mediului de afaceri, universitar, cultural şi guvernamental.

  • Din cele peste 160 de proiecte şi idei înscrise în competiţie au fost declarate câştigătoare 5 propuneri venite din judeţele Suceava, Neamţ, Iaşi, Constanţa şi municipiul Bucureşti;

  • În premieră, publicul a votat proiectul favorit pe platforma energyglobe.ro;

  • Marele câştigător al competiţiei va reprezenta România la etapa internaţională a Energy Globe Award din 2018; 

Lansată la 1 mai 2017, competiţia a constat în selecţia de proiecte şi idei inovatoare din domeniul eficienţei energetice şi al protejării mediului. Până la termenul-limită 16 iunie, pe platforma energyglobe.ro au fost înscrise peste 160 de proiecte.

 Acestea au fost analizate şi selectate de către un juriu independent, care a întocmit o listă cu proiectele finaliste, câte trei pe fiecare dintre cele cinci categorii din concurs. Departajarea lor s-a realizat pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau în calcul atractivitatea proiectului, gradul său de inovare, potenţialul de replicare a respectivei iniţiative şi componenta legată de eficienţa energetică. Ulterior, dintre cele 15 proiecte finaliste au fost alese cinci câştigătoare.

Lista proiectelor câştigătoare şi a premiilor acordate în cadrul E.ON Energy Globe Award România 2017 este următoarea:

Categoria Companii

  •  „Save Energy” – SC W3 Marketing Technology SRL Constanţa

2.500 Euro şi free banking pentru un an 

Centrală termică  

Categoria Do it yourself

  • Pompa de căldură, viitorul la tine acasă” – Ciprian Macsim, loc. Vânători, com. Popricani, jud. Iaşi

Produse şi servicii de telefonie mobilă echivalentul a circa 2.700 Euro 

Centrală termică 

 

Categoria Idei

  • Software inteligent pentru optimizarea reabilitării energetice a clădirilor” - Facultatea de Energetică – Universitatea Politehnică Bucureşti

Centrală termică – premiu acordat de

Categoria Tineret

  • ,,Oraşul Viitorului" - Grădiniţa cu program prelungit ,,Prichindel", Suceava

5.000 Euro – premiu acordat de 

 Centrală termică 

 

Categoria Municipalităţi

  • Microhidrocentrală pe râul Moldova” - Primăria Municipiului Roman, jud. Neamţ

5.000 Euro

Centrală termică 

 

Câştigătorul general al competiţiei, cel care va reprezenta România la etapa internaţională a Energy Globe Award de anul viitor, este Grădiniţa cu program prelungit ,,Prichindel", Suceava, cu proiectul ,,Oraşul Viitorului". Aceasta a primit suma de 10.000 de euro din partea E.ON Energie Romania, precum şi o centrală termică din partea Vaillant.

În ,,Oraşul viitorului” creat de copii, avioanele funcţionează cu energie eoliană, iar autoturismele cu energie solară, clădirile sunt realizate din pereţi solari, apa utilizată provine din purificarea apei de ploaie, iluminatul stradal are ca sursă energia eoliană stocată în baterii, iar aerul este purificat de ,,frunzele filtre” instalate în copacii din parcuri. 

O noutate absolută a competiţiei din acest an este introducerea votului online, o opţiune prin care vizitatorii portalului energyglobe.ro au putut vota proiectul favorit, căruia i s-a decernat „Premiul de Popularitate”. Acest premiu simbolic a fost decernat proiectului „Microhidrocentrală pe râul Moldova” al Primăriei Municipiului Roman, jud. Neamţ, care a înregistrat, în perioada 1-30 septembrie, cel mai mare număr de voturi online din partea publicului. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.22
YesMy