EXCLUSIV  Câți bani investește industria farmaceutică în România

Dan Zaharescu, directorul executiv ARPIM (Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente), a acordat un interviu la DC News în care a vorbit despre contribuția industriei farmaceutice inovatoare la PIB-ul României. 

Dan Zaharescu a vorbit și despre șansa oamenilor de a beneficia de medicamente performante. În context, specialistul a explicat că o mare parte din banii cheltuiți de români pe medicamente se întorc în sistemul public sub diverse forme, unele sunt contribuții directe, altele sunt contribuții indirecte.

[citeste si]

"Avem nevoie de cetățeni sănătoși în România, iar acesta este un obiectiv pe care nu-l putem asigura decât punând medicamente de calitate pe piață. Medicamentele joacă un rol primordial. În ceea ce privește terapeutica românească observăm că fiecare vizită la medic se sfârșește cu o rețetă, deci nu poți să nu le consumi dacă suferi de o anumită afecțiune", a zis Dan Zaharescu la DC News.

Contribuția industriei farmaceutice inovatoare la PIB-ul României este de peste 900 de milioane de euro anual

"Contribuția industriei farmaceutice inovatoare la PIB-ul României este de peste 900 de milioane de euro anual la nivelul 2014, iar din aceste contribuții, putem să adăugăm cotribuțiile la bugetul de stat care sunt de aproximativ 300 milioane de euro. Nu este de neglijat și acea suprataxă pe care industria o plătește, taxa clawback care reprezintă circa 240 milioane de euro, bani care sunt plătiți anual".

Răspunsul integral îl puteță găsi după minutul 2:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel