Câți ani de închisoare riscă Piedone după tragedia din Colectiv

Dosarele şi numărul arestaţilor în cazul ”Colectiv - Clubul Infernului” s-au triplat în weekend care s-a încheiat. Au primit mandate de arestare preventivă alţi şase acuzaţi, în frunte cu fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

Avocatul Artin Sarchzian a explicat, în funcție de acuzațiile care i se aduc, ce pedepse riscă să primească din partea judecătorilor Cristian Popescu-Piedone.

"Pentru abuz în serviciu, Piedone ar putea primi maximum 7 ani, pedeapsă care poate fi majorată cu jumătate dacă s-ar ţine cont de consecinţele deosebit de grave ale faptelor (n.r. - moartea a zeci de persoane şi rănirea gravă a peste 100 ). Asta ar însemna 10 ani şi 6 luni.

De asemenea, pentru fals intelectual ar fi o pedeapsă de până la 5 ani. Dacă ar fi să se cumuleze, s-ar putea da pedeapsa cea mai gravă, plus o treime din fapta concurentă de 5 ani, deci, în total, 10 ani şi 6 luni, plus 1 an şi 8 luni, ar însemna 12 ani şi 2 luni. Numai că, în varianta în care recunoaşte săvârşirea faptelor, Piedone ar putea beneficia de o reducere a pedepselor cu o treime.

[citeste si]

Totodată, dacă mai şi denunţă o faptă de corupţie, din pedeapsa rămasă ar mai putea să beneficieze de reducerea cu jumătate a limitelor de pedeapsă, speculativ vorbind. Şi, dacă ar fi condamnat, ar trebui să execute două treimi, în varianta în care are sub 60 de ani, şi doar jumătate, în varianta în care depăşeşte vârsta de 60 de ani.

Trebuie încă o dată să vă precizez că ambele beneficii se aplică succesiv, deci nu doar una dintre ele, ci amândouă. Aşadar, fostul primar Cristin Popescu-Piedone poate executa, în total, maximum 2 ani şi ceva, înainte să ceară liberarea condiţionată", a explicat avocatul Artin Sarchizian pentru Ziarul Ring.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel