George W. Bush: Regret un singur lucru în legătură cu invadarea Irakului

Fostul președinte George W. Bush spune că este măcinat de un singur regret referitor la invadarea Irakului: că a pavat drumul pentru ascensiunea Statului Islamic în Irak și Levant (cunoscut și sub numele de ISIS). 

"A fost decizia corectă să intrăm în Irak", a declarat Bush, vineri, pentru CBS News. "Regretul meu este că un grup de oameni violenți cunoaște din nou ascensiunea. Aceștia sunt 'Al Qaeda plus'. Trebuie să fie înfrânți. Și sper s-o facem, sper ca această strategie să funcționeze".

Bush a mai spus că Saddam Hussein nu l-a luat în serios când liderul american l-a avertizat cu invadarea Irakului.

"Știi, când a fost capturat, mi s-a spus că el (Saddam) i-a declarat agentului FBI care a vorbit cu el că 'pur și simplu nu l-am crezut pe Bush'. Și mi-e greu să cred că el nu m-a crezut", a mai spus Bush. 

"În retrospectivă, nu știu cum de s-a putut îndoi de cuvântul meu", a arătat Bush.

Fostul premier britanic Tony Blair nu împărtășește opinia lui Bush că invadarea Irakului are cumva de-a face cu Statul Islamic. Într-un articol postat la 14 iunie, Blair respingea acuzațiile că actuala criză din Irak este o consecință a intervenției militare a Vestului din 2003.

Președintele Barack Obama a autorizat vineri trimiterea a 1.500 de consilieri militari americani suplimentari în Irak pentru a antrena și asista forțele irakiene, inclusiv kurde, în lupta împotriva organizației Statul Islamic (SI), a anunțat Casa Albă.

Joe Biden l-a înfuriat pe Erdogan: Vreau scuze. E istorie pentru mine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel