Burse de 1.000 de euro pentru studenții de top

Crişan Andreescu / 19 iul 2018 / 12:40 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Universitatea Politehnica din Bucureşti, prin cele 15 facultăţi ale sale, a devenit în ultimii ani un punct de referinţă pentru învăţământul superior românesc atrăgând un număr tot mai mare de absolvenţi de liceu eminenţi. 

Datorită oportunităţilor oferite de mediul academic al UPB, 22 de premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale au ales să urmeze studiile universitare în cadrul acestei prestigioase instituţii de învăţământ superior. Mai mult, alţi 25 de absolvenţi de liceu care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat susţinut anul acesta, îşi vor continua studiile la UPB şi, în urma concursului de admitere, aceştia au fost admişi în ciclul de studii de licenţă 2018-2019 din cadrul a patru, din cele 15 facultăţi ale Universităţii.

Astfel, 17 dintre ei au devenit studenţi ai Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, 4 ai Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, 3 ai Facultăţii de Inginerie în Limbi Străine şi unul, al Facultăţii de Ştiinţe Aplicate.

La nivel naţional, examenul de bacalaureat - 2018 - a înregistrat un număr de 137 de elevi care au obţinut media 10. De precizat este şi faptul că, prin decizia conducerii Universităţii Politehnica din Bucureşti, cei 22 de olimpici vor beneficia de o bursă specială, lunară, în valoare de 1.000 de euro, pe toată perioada anilor de studii universitare din cadrul UPB.

Vezi si: Politehnica București, burse speciale pentru candidații din mediul ruralTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22