Politehnica București, burse speciale pentru candidații din mediul rural

Absolvenţii liceelor din mediul rural care se vor înscrie la concursul de admitere în ciclul studiilor de licenţă 2018-2019 din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti vor beneficia anul acesta de un număr de 154 de locuri speciale puse la dispoziţie de către Ministerul Educaţiei Naţionale.

Pentru candidaţii care vor fi admişi în noul an universitar conducerea UPB a decis acordarea unor facilităţi financiare şi educaţionale menite să sprijine evoluţia formării profesionale a acestor tineri.

Anul acesta Universitatea Politehnica din București vine în sprijinul viitorilor studenţi care provin din mediul rural acordându-le acestora un sprijin financiar special. Mai exact, pentru întreaga perioadă a studiilor de licenţă, aceştia vor beneficia de o bursă lunară, care să le acopere costurile aferente cazării în campusul universitar, precum şi ale unei mese zilnice.

Mai mult, pentru candidaţii care vor fi admişi în noul an universitar, conducerea UPB a decis să le acorde acestora, în primul semestru, cursuri suplimentare de pregătire intensivă la materiile matematică şi fizică, în cazul în care viitorii studenţi îşi vor manifesta dorinţa de îmbunătăţire substanţială a cunoştiinţelor raportate la exigenţele impuse de către programa didactică a Universităţii.

"La 200 de ani de la fondarea Universității noastre în anul centenarului marii uniri suntem conștienți de locul și rolul Universității noastre precum și de responsabilitatea socială pe care o avem. Astfel, Universitatea Politehnica din București își dorește să se implice cat mai mult în viața socială a României să sprijine tinerii din mediul rural care doresc să studieze într-o universitate de prestigiu și în acest context am decis să-i susținem financiar pe acești tineri" a declarat rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu.

Universitatea Politehnica din București, prin decizia Ministerului Educaţiei Naţionale, pune la dispoziția candidaților care au absolvit un liceu din mediul rural, 154 de locuri pentru admiterea în anul universitar 2018-2019, locurile scoase la concurs fiind atribuite în exclusivitate acestor concurenţi.

Vezi si: Absolvenţi învăţământ superior. Cele mai căutate facultăţi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel